HABER/ Gökçe ADAR

Adaylığı açıklandıktan sonra sahaya çıkmaya hazırlanan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, partisinin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Bu değişim bugünden itibaren başlayacak ve tüm Türkiye bunu görecek. Gerçekten İzmir’in dağlarında çiçekler açacak ve Türkiye mis gibi kokacak"dedi


Aradaki farkı hızla kapatırız


İl binasında gerçekleşen buluşmada konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, HDP, İYİ Parti, MHP gibi tüm partilerin seçmenlerinden oy almayı hedeflediklerini belirterek, başlayacakları yoğun bir kampanya süreciyle, saha çalışmasını daha önceden başlatan AK Parti büyükşehir belediye başkan adayı Nihat Zeybekçi ile aradaki farkı kısa sürede kapatacaklarını söyledi. Seçim kampanyasını CHP İzmir İl Başkanlığı ile birlikte yürüteceklerini kaydeden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Geç kalmadık. O konuda müsterihim. Fransız arkadaş vardı, Türk vitesi bir tek sizde var demişti. Biz aradaki farkı hızla kapatırız. Çok kısa bir süre var. Kampanyayı birlikte yöneteceğiz. İl başkanımız il başkanlığı kampanyanın beyni ve merkezi olacak. Onlarla birlikte yürüteceğiz. O nedenle ilk toplantımızı yapacağız. İzmirliler büyük bir teveccüh gösteriyorlar CHP’ye. Buna layık olmak ve onların partimizden ve bizlerden beklediklerini gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız. Güvenine ve teveccühe layık olmak için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız” dedi.


Aziz başkan ile beraber olacağız


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine ve kampanya sürecine aktif destek verecek olmasını memnuniyetle karşıladığını dile getiren Tunç Soyer, “Elbette ben Aziz Başkanımızın partinin kurumsal kimliğine büyük saygısını biliyorum. Bütün gücüyle destek olacağını bana da ifade etti. Tüm kampanya boyunca her zaman beraber olacağız” ifadelerini kullandı.


Herkesin oyuna talibiz


Millet İttifakı’nın bir diğer ortağı İYİ Parti’yi de ziyaret edeceğini kaydeden Tunç Soyer, “ Merkezi siyasetin yerel siyasetten önemli farklılıklarından biri tam da bu noktada. Yerel siyasetçiler seçildikleri andan itibaren rozetlerini bir tarafa bırakıp o memlekette herkesi kucaklayacak çalışmaları yapmak zorundalar. Eğer bir parkta lamba yanmıyorsa, yerel yöneticiyi o parkın etrafında oturanların siyasi tercihi onu ilgilendirmez. Hangi partiden olursa olsun o parkta yanmayan ışıklar yanmalı. Biz 31 Mart’a giderken herkesin oyuna talibiz. Solcusunun, dindarın, laiğinin de, Atatürkçüsünün herkesin oyuna talibiz. Biz olabildiğince büyük İzmir’i kucaklayacağız” diye konuştu.


İzmirliler gurur duyacak


İzmir’de adaylığı ile birlikte oluşan heyecanın farkında olduğunu kaydeden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmirlilerin gurur duyacağı bir tabloyu el birliğiyle yaratacaklarını söyledi. Soyer, şöyle devam etti:“Kısa süre içinde büyük bir umut dalgasının doğmakta olduğunu görüyoruz. İnsanlarımız büyük heyecan taşıyor. Bunu hissediyoruz. Bunu karşılıksız bırakmamak ve daha ileriye taşımak bizim görevimiz. İzmir Türkiye’yi değiştirecek. Bu değişim bugünden itibaren başlayacak ve tüm Türkiye bunu görecek. Çalışmamıza başlıyoruz. İzmirlilerin gurur duyacağı bir tabloyu el birliğiyle yaratacağız. ” 
Babası ve Sur’daki hendek olayları sırasında yaptığı açıklamalar hatırlatılan Tunç Soyer, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ben bunlardan usandım. Birileri sürekli gündeme getirmekten usanmadı. Hendek PKK meselesi, hayatım boyunca ne böyle bir açıklamam ne böyle bir ima yaptım. Hiçbir açıklamamda böyle bir şey bulamazlar. İzmir’in gündeminde bu meseleler yok. Türkiye’nin gündemine bu meseleleri getirmek asıl gündemden insanları uzaklaştırmaktır. Seçime gidiyoruz. Adayların performansları, vizyonları konuşulmalıdır. Adeta seçmeni bu reel gündemden uzaklaştırmak istercesine bunlar konuşulmasın, siyasi kutuplaşmalar üzerinden sürsün diye yürütülen bir kampanya bu. Bu meseleyi daha fazla konuşmayı haksızlık olacak diye düşünüyorum.”


Yemek davetim bakidir
 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’ye yaptığı yemek davetine Zeybekçi’nin kendisine yapılan eleştiriler üzerinden 4 maddeyle yanıt veren ve yemek yemesinin mümkün olmadığını belirtmesine ise, “Benim yemek davetim bakidir” sözleriyle karşılık verdi.
Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturunca başta katı atık bertaraf tesisi yapımı, alt yapı, ulaşım ve trafik sorunları başta olmak üzere tüm sorunları ortak akılla ele alacağı vurgusunu yapan Tunç Soyer, ilk yapacağı işin ise İzmir’in Akdeniz Kentler Birliği’ne dahil edilmesiyle ilgili mektubu olacağını söyledi. Tunç Soyer, “Katı atık bertaraf meselesi, alt yapıyla ilgili, ulaşım ve trafik sorunları birbirinden önemli sorunlar. Ama ana başlıkların bunlar olduğunu söyleyebilirim. Biz zaten on yıldır hep bir şeyler yapmaya çalışarak hayatımızı sürdürüyoruz. Koltuğa oturunca ölene kadar çalışacağız. Nereden başlarım bilmiyorum. Muhtemelen ilk olarak Akdeniz Kentler Birliği ile ilgili mektubu göndereceğiz. O sabah pullanmayı bekliyor olacak o mektuplar” diye konuştu.
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizin arefesinde olduğunu, yaşanan ekonomik sıkıntıların buzdağının görünen yüzü olduğunu da vurgulayarak, kutuplaşma yerine büyük bir kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Tunç Soyer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye çok büyük bir ekonomik krizin arefesinde. Öylesine büyük bir buzdağı üzerimize geliyor ki, biz sadece görünen yüzeyindeki döviz dalgalanmaları ve borsadaki iniş çıkışlarla ilgileniyoruz. Aşağıdaki büyük kitle 7-8 yıl sürecek büyük bir ekonomik sıkıntıya sokacak. 800 milyar dolarlardan 500 milyar dolarlara inmesi öngörülüyor. Yarı yarıya küçülecek ve yoksullaşacağız. Hepimizi kast ediyoruz. Bu kadar büyük bir krizle yüzleşecek olan bu ülkenin büyük kucaklaşmaya ihtiyacı var. Kutuplaşma, birbirine yabancılaşmanın hepsini geride bırakmalıyız. İzmir’de bir ortak gelecek rüyasını, ütopyasını hayata geçirmeye çalışacağız. Çok büyük bir kucaklaşmayı İzmir’de başarmaya çalışacağız. Başka türlü ekonomik krizden çıkamayız. Başa çıkacak gücü bulmak için gücümüzü birleştirmek, büyütmek zorundayız. Mümkün olduğunca ortak aklı büyütecek, kimseyi dışarıda bırakmayan bir yönetim anlayışımız olacak.”