İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makam aracına bisiklet aparatı taktırdı.

Soyer'in makam aracında dikkat çeken ayrıntı Bisikletli ulaşımı geliştirmek için çalışmalar yürütmesi beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makam aracına bisiklet taşıma aparatı taktırdı.

Yerel seçim çalışmalarında bisikletli ulaşımı destekleyici açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makam aracına bisiklet aparatı taktırdı. Seferihisar Belediye Başkanlığı süresince işe bisikletle gittiği bilinen Soyer, bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında da sürdüreceğini açıklamıştı. Soyer, geçtiğimiz Şubat ayında bisiklet sürücüleri ile Üçkuyular'dan Alsancak Kültürpark'a yaklaşık 10 km bisiklet sürmüş ve burada açıklamalar yapmıştı. Soyer bisiklet turunda yaptığı açıklamada, "Bisiklet hem ulaşım ihtiyacımızı karşılıyor, hem de sağlığımızı koruyor. Bu nedenle hem ulaşım, hem de kent sağlığı vizyonumuzun önemli bir parçasını oluşturuyor. Benim için bisiklete binmek sadece bir spor değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi. Üstelik İzmirli gençlere ve hep genç kalmak isteyenlere çok da yakışan bir yaşam biçimidir." demişti.

Yasal prosedürü netleştirmek isteyen Soyer’in devlet tarafından verilen korumaları iade edebileceği ifade edildi. Fakat Soyer’in bu isteğinin İzmir Valiliği tarafından geri çevrilebileceği öne sürüldü.