İzmir’in gönüllü desteği ile hizmet veren en büyük bakımevi Şopengazi’ye, gençlerin desteği yüzleri güldürüyor. Son olarak AHBAP ve DÜ Empati grubu canlar için el verdi.

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Nebiha Deprem Şopengazi Bakımevi yaklaşık 3 bin sahipsiz cana kucak açıyor. Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYDER) öncülüğünde hizmet veren bakımevindeki canların barınma, beslenme, tedavileri ile bakımevinin masrafları tamamen gönüllü desteği ile sağlanıyor. Şopengazi’ye son zamanlarda özellikle gençlerin ilgisi ve desteği ise hayvanseverlerin yüzünü güldürdü. Önceki haftalarda Yaşar Üniversitesi’nden gençlerin sosyal sorumluluk dersi kapsamında gelerek, kulübeleri boyadığı ve besleme yaptığı bakımevinin son ziyaretçileri, sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Platformu üyeleri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Empati Hayvan Dostları Topluluğu oldu. Geçtiğimiz pazar günü bakımevine gelen gençler, gönüllüler ile el ele vererek yapılması gereken birçok işin kolayca hallolmasını sağladı.

İYİ Kİ VARLAR


HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder şunları söyledi: “İyi ki bu gençler var. AHBAP-HAYTAP-DÜ Empati-Yaşar Üniversitesi el ele. Pazar günü Sopengazi Nebiha Deprem bakımevinde şenlik vardı. AHBAP ve DÜ Empati grubu geldiler. Eski kulübeleri parçaladılar, paletleri taşıdılar, boya yaptılar, su havuzlarını kapattılar, su ve besleme odaklarını temizlediler; en önemlisi de bol bol canları sevdiler. Bu çalışmaların devamı da gelecek. 16 Aralık’ta yine hep birlikte Şopengazi için el ele verecekler. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum.”