İzmir Menderes'te bulunan ve binlerce köpeğe ev sahipliği yapan Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi'ni yenilemek için “Adınla Yaşat Bir Kulübe de Sen Yap” kampanyası başlatıldı.

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (DOHAYDER) İzmir Menderes'te bulunan Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi'nin fiziki koşulları artık ihtiyacı karşılayamıyor. Bakımevindeki binlerce canın daha güzel koşullarda yaşamını sürdürmesi için; eskiyen ve yıpranan kulübelerin değişmesi, veteriner desteğinin artması, ilaç yardımı gibi birçok konuda desteğe ihtiyaç var. Bakımevi için “Adınla Yaşat Bir Kulübe de Sen Yap” sloganı ile yardım kampanyası başlattıklarını bildiren HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder şunları söyledi:

SADECE 250 TL


“Artık bakımevimiz çok eskidi. Baştan aşağı yenilenmesi lazım. Yeni kulübelere ihtiyacımız var, güneşliklere ihtiyacımız var. Fiziki koşulları düzeltmek için inşaat malzemeleri desteği gerekiyor. Bu yüzden de inşaat malzemesi üreten veya satışını yapan hayvansever vatandaşlarımızdan bakımevine destek bekliyoruz. Buradaki binlerce köpeğin yeni temiz kulübelerde yatmaya hakkı var. Bütün eski kulübeleri artık atmanın zamanı geldi. En kalabalık gönüllü barınağı olan Şopengazi'yi elbirliği ile yeniliyoruz. Buradaki canların hepsi çalışanlar ve gönüllü annelerin gayretleriyle sevgi dolu bir ortamda yaşasalar da bakımevinin sefil görüntüsü senelerdir tepki topluyordu. Biz de Adınla Yaşat Bir Kulübe de Sen Yap sloganı ile çağrı yapıyoruz. Hayvansever vatandaşlarımız 250 TL olan köpek kulübelerini Şopengazi'ye bağışlayacak. Kulübenin üzerinde bağışçıların isimleri yer alacak. İster DOHAYDER hesabına 'kulübe için' yazarak 250 TL bağış yapın, isterseniz siz kendiniz bir yerden alarak Şopengazi'ye gönderin. Haydi, burayı köpeklerimiz için cennet gibi bir barınağa çevirelim.”
Önderi ayrıca uyuz ve kene ilacı başta olmak üzere barınağa ilaç desteği de beklediklerini ayrıca barınağı ziyarete gelenlerin getirdikleri mama desteğinin de katlanarak sürmesini dilediklerini kaydetti.