Bayraklı'da bir polis tarafından vurulan, mahallelinin baktığı sokak köpeği Takoz ile ilgili soruşturmada savcılık 'kovuşturmaya gerek yok' kararı verdi. Hayvanseverler karara öfkeli.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, işe gitmek için otobüs bekleyen trafik polisi S.A.'nın sokak köpeğine tabancayla 2 el ateş etmesi sonucu köpek yaralanmış; olayı balkonundan gören vatandaşın aşağı inmesi ile tartışma yaşanmıştı. Yaşanan tartışmanın video görüntüleri sosyal medyada gündem olmuş; İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Yaşanan olayın ardından olaya tanık olan vatandaş Nilden Coşkun, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu aracılığıyla, polis S.A'dan şikayetçi olmuştu. Başlatılan soruşturmada kovuşturmaya gerek yok kararı çıkması ise hayvanseverleri öfkelendirdi.


İTİRAZ EDECEĞİZ


İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Gonca Arkoç, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Takoz isimli köpeğin İzmir’de bir polis memuru tarafından vurulması ile başlatılan soruşturmada ne yazık ki kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir. Dosyada tanıklar dinlenmemiş, görüşümüzce asgari düzeyde dahi bir araştırma yapılmadan kapatılmıştır. Polis memurunu ihbar eden, olayın takipçisi Nilden Coşkun'a ihbar eden olduğu gerekçesi ile tebligat bile çıkarılmadığından haricen öğrenilmiştir. Tarafımızca karara itiraz edilecektir. Yine de yılmayacağız! #hayvanaşiddetsuçtur”
Öte yandan hayvanseverler olayın mağdur köpeği Takoz'un 11 yaşında ve kalp hastası olduğunu, özellikle yaşadığı son olaydan sonra güvende olacağı bir bahçe aradıklarını da duyurarak ilgilenenlerin 0534 826 40 49 no'lu telefondan iletişime geçmelerini rica etti.