Ödemiş'te lise müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesi eğitim camiasını sarstı. Eğitimciler İzmir'de “siyah yürüyüş” ile şiddet olaylarını protesto etti.

İzmir'de eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları ve en son Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmenin iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesinin ardından eğitim camiası ayağa kalktı. Eğitimciler şiddeti "Siyah Yürüyüş" ile protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce eğitimci buradan basın açıklamasının yapılacağı Konak Meydanı'na ellerinde “Şiddete Hayır”, “Eğitimciye Şiddete Dur de” dövizleri ile yürüdü. Yürüyüşe Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen ve KESK üyesi eğitimcilerde katıldı. Eylem sonunda ise görev şehidi öğretmenler için dua edildi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Yürüyüşün ardından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu cennet ülkede cinnet toplumuna doğru gitmek hepimizi düşündürmeli ve harekete geçirmelidir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm ilgililerin iştirakiyle caydırıcı düzenlemeler yapmalıdır. Öncelikle MEB misyonuyla yakıştıramadığımız ve anlaşılmaz bir şekilde her defasında öğretmeni zora sokan, mağdur eden uygulamalarından bir an önce vazgeçmeli, onları en etkili ve güven verici tarzla korumalıdır. Harekete geçmek için daha kaç eğitimcimizin kurban verilmesi gerekir?” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenen Yalçın şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı personeline sahip çıkmalı, gerekli açıklamaları yapmalı, gerekli adımları atacak iradeyi ortaya koymalıdır. Biz öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz” dedi.



Ders öncesi basın açıklaması

Türk Eğitim Sen İzmir-3 Nolu Şube, kentteki birçok okulda ilk derse girişte basın açıklaması okudu. Türk Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın imzalı basın açıklamasında şiddet olayları kınanırken, “öğretmenlere sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır” mesajı verildi. Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na ve hükumete şu çağrı yapıldı: “Artık yeter! Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise, bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarının sorumlularından birisi olarak bu tedbirleri almayan makamları göreceğiz!”

Müdürün adı okulda yaşayacak

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde görev yaptığı lisede öğrenciler İ.P. (16) ve U.Y. (16) tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülen müdür Ayhan Kökmen'in adı, ilçedeki bir okula verilecek. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, müdür Kökmen'in adının verileceği okulun daha sonra belirleneceği bildirildi.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_12/2017_12_18/1791061/izmir_binlerce_egitimciden_siyah_yuruyus.mp4