İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Üyesi ve TRT İzmir Televizyonu'nun yapımcı-yönetmenlerinden İsmail Ragıp Geçmen, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Geçen hafta 10 saat süren bir operasyon geçiren Geçmen'de ameliyat sonrası meydana gelen kanama durdurulamadı ve Geçmen, dün gece saat 22.45'te hayata gözlerini yumdu.
İsmail Ragıp Geçmen için İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) önünde veda töreni düzenlendi. Törene, Geçmen'in eşi Nurcan Geçmen, kızı Gökçe Geçmen, oğlu Deniz Geçmen'in yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Gaye Karadağ, Hakan Dirik, Geçmen'in TRT'den mesai arkadaşları ve dostları katıldı.
Geçmen'in kızı Gökçe Geçmen, babasının ameliyata girmeden kendisiyle konuştuğunu belirterek, “Babam beni ameliyata girmeden önce hastanede cam kenarına götürdü. Biz ikimiz deniz manzarasına bakarken 'kızım ben ameliyata gireceğim çıkamaya da bilirim. Şunu bil çok güzel bir hayat yaşadım. Çok mutlu oldum' dedi. Onu çok seviyorum” dedi.

“Onu gülüşüyle anımsayacağız”

Törende konuşan İGC Başkanı Dikmen, Geçmen'i her zaman güzel gülüşüyce anımsayacağını belirterek, “20 yıllık arkadaşım, yönetim kurulu üyemiz. Yoldaşım. Bizimle çok güzel çalıştı. Biz onu yitirdiğimizi düşünmüyoruz. Vefat haberinin ardından Türkiye'deki tüm gazeteci örgütlerinin başkanları aradı taziyelerini iletti. Bize o kadar güzel anılar, o kadar güzel programlar bıraktı. Hiçbir zaman eskimeyecek belgesellere imza attı. Bir müzik programını bile belgesele döndürebilen bir insandı. Sevgili dostumu ve İGC'ye verdiği emeklerini unutmayacağız. İsmail Ragıp Geçmen, 'Sırtınızdan heybeniz ayağınızdan potininiz eksik olmasın' derdi hep. Bu sözün içinde bandanasını söylemeyi unutmuş. Bandası onun gezginliğinin en güzel simgesiydi. Canım dostum, güzel arkadaşım yolun oraları görmek istediyse bu da senin başka bir gezginliğin olsun” dedi.
Geçmen'in son gezisine ilişkin notlarının cemiyetin yayın organı 9 Eylül Gazetesi'nde yayınlanması için çalıştığını anlatan Dikmen, “Gezi yazılarını ameliyata gitmeden önce gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Attila'ya teslim etti. Bayram boyunca yazı dizisi olarak yayınlanacaktı. Ama ne acıdır ki ilki bugün başladı. Ailesini emaneti kabul ediyoruz. İsmail rahat uyu” diye konuştu.

Adını yaşatacağız

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, İsmail Geçmen'in ailesini ve yaptığı işi çok seven adam gibi bir adam olduğunu belirterek, “Çok erken bir acı. Uzun yıllardır tanıdığım gezi yazılarına, kitaplarına gıpta ettiğim bir arkadaşım. Hindistan kitabını imzaladığında benden önce eşim okudu. Yazdığının okunması onu çok mutlu etmişti. Gezdiği ülkeler yaşadığı hayat, kısa fakat acele yaşamış gibi. Güzel yaşam, güzel bir aile. En büyük acım da o ailenin bir bireyinin eksilmesidir. Ailesine sabır diliyorum. Çok örnek bir insandı. Biz onun adını her zaman yaşayacağız. İGC Yönetimi ve üyelerine İsmail Ragıp Geçmen'in adını yaşatacak çabalar içinde olacağını biliyorum. Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, İzmir'e hizmet vermiş herkese sahip çıkan bir dost. Geçmen'in adını ona emanet ediyorum. Onun adını en iyi yerde yaşatacağına inanıyorum” dedi.
TRT'den mesai arkadaşı Murat Canbay da, Geçmen ile ilgili anılarını anlattı.
Geçmen, Alsancak Hocazade Camiinde kılınan cenaze namazından ardından Karşıyaka Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.