Üniversite öğrencileri ve kadınlara yönelik yaptığı açıklamalar ile eleştiri oklarını üzerine çeken ilahıyatçı İhsan Şenocak'ın sözleri yargıya taşındı.

Haber / Umut KARAKOYUN

Eğitim-İş İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Haşim Karaman, İzmir Bayraklı Adliyesi'ne giderek Şenocak hakkında suç duyurusunda bulundu. Kızı bir başka şehirde üniversitede okuyan Karaman, İhsan Şenocak'a 'Suç işlemeye tahrik', 'Suçu ve suçluyu övme', 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamalarını yöneltti. Şikayet dilekçesini verdikten sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan Haşim Karaman, Şenocak'ın özellikle kız çocukları ile ilgili giysileri, yaşam ve eğitim tercihleri nedeniyle hedef gösterici açıklamalarda bulunduğunu ileri sürdü.

YÜREKLENDİRİCİ AÇIKLAMA


Karaman, ayrıca dini inanç ve duyguları kullanarak toplumda kin ve düşmanlık yaratmakta, bu şekilde hayat tarzını benimsemiş kız ve kadınları ve ayrıca ailelerini hedef gösterdiğini belirtti. İfadesini verdikten sonra açıklama yapan Başkan Karaman; “Şenocak'ın ilahiyatçı kimliğini kullanarak yapmış olduğu nefret, ötekileştirme ve ayrımcılık dolu hakaret ve ahlaksız sözlerinden öncelikle insan olarak utanç, bir baba olarak üzüntü ve kaygı duydum, duyuyorum” dedi. Başkan Haşim Karaman; “Açıklamaları dini inanç ve duyguları kullanarak toplumu kin ve düşmanlığa sevketmekte, giysileri nedeni ile kızlarımızı hedef göstermekte ve kimi ruh hastalarını yüreklendirmekte” dedi. Karaman sözlerini şöyle noktaladı: “Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kurucu değerlerine ve o değerlerin bizlere sağladığı hak ve özgürlüklere sahip çıkacağız, koruyup kollayacağız.”