İZMİR'deki sendikalar ve meslek örgütlerinin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, Kemeraltı'nda dağıttıkları bildirilerle İzmirliler'i Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak “1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü"ne davet etti.


İzmir'de yapılacak 1 Mayıs kutlamalarını organize eden DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, Birleşik Kamu -İş, TMMOB başta olmak üzere sendikalar ve meslek örgütlerinin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi Kemeraltı Çarşısı girişinde toplandı. İşçilerin de destek verdiği etkinlik kapsamında açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sorunlar yumağı içinde 1 Mayıs'a girildiğini, ülkenin nerdeyse 1 yıldır OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönetildiğini söyledi. Sarı şöyle dedi:

izmirlilere-1-mayis-daveti_9808_dhaphoto1“Bu yıl 1 Mayıs'ın şairi kıdem tazminatları, grev yasakları, KHK'lar ile ihraç edilenler olacak. Çok çalışalım ve Gündoğdu Meydanı'nın gelincik tarlasına dönüştürelim. Yaşasın 1 Mayıs."

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ise 1 Mayıslar'ın her zamankinden daha önem kazandığını belirterek, “İşsizliğin önlenmesi, kıdem tazminatı hakkımızın korunması, asgari ücretin insan onuruna yakışır olması, vergi adaletsizliğinin giderilmesi için alanlardayız. Mayıs'ın anlam ve önemine uygun bir biçimde ve bir bayram havasında geçmesi, tüm halkımızın eş ve çocuklarıyla katılacağı bir kapsamda gerçekleşmesi için çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sendikacılar ve işçiler Kemeraltı'nda üzerinde "Özgürlük ve demokrasi mücadelesi için 1 Mayıs'a. Gündoğdu Meydanı 14.00" yazılı bildirileri İzmirliler'e dağıttı.