Birikim Atölyesi ve otuzbeslik.com işbirliği ile her ay düzenlenen 'Alternatif Kısa' film günlerinin sekizincisi 26 Ekim'de Fransız Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

sinann'Alternatif Kısa' adıyla her ay dört yönetmenin kısa filmlerini sinemaseverlerle buluşturan etkinlik Metehan Şereflioğlu'nun 'Herşey Yolunda', Hatice Aşkın'ın 'Siyah Bant', Eren Rüya'nın 'Akıl Tutulması' ve Clement Trehin-Lalanne'nin 'Aissa' filmleriyle devam ediyor. 26 Ekim'de Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte film gösterimlerinden sonra oyuncular ve yönetmenle sohbet gerçekleştirilecek. Seyircilerin aktif katılımıyla filmler hakkında sohbetlerin gerçekleştirildiği etkinlikte filmlerin yapım aşamaları ve hikayeleri yönetmenlerin ağzından anlatılacak. 'Alternatif Kısa'da sinemaya gönül vermiş kişiler ve sinemaseverler kısa filmlerin dünyasında, sıcak bir ortamda keyifli saatler geçirecek. Her ay düzenlenen 'Alternatif Kısa' filmlerini Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'ndan burs alan öğrenciler, yine ücretsiz izleyebilecek.

Metehan Şereflioğlu, 'Her Şey Yolunda' ile toplumun dayattığı cinsiyet kalıplarını ve erkeklik görevlerini yansıtarak, bir alt kültür hikayesi üzerinden ülke gerçeklerine ayna tutmayı hedefliyor. Şereflioğlu, küçük yaşta bir ailenin tüm sorumluluğunu üstlenen Bayram’ın hikayesini, sahte ve gerçek paraların metaforik anlatımını kullanarak ele alıyor.

Siyah Bant


Yönetmenliğini Hatice Aşkın’ın yaptığı Altan Gördüm ve Münire Apaydın’ın başrollerini paylaştığı Kültür Bakanlığı’nın Geleceğin Sineması Yarışması kapsamında desteklenen distopya türündeki 'Siyah Bant', nüfus yoğunluğunun olduğu yakın gelecekte bant metaforu üzerinden insanların küçücük bir hastalıkta toplum için nasıl feda edilebilir bir nesneye dönüştüğünü “sinestezi” üzerinden anlatıyor.

Akıl Tutulması


'Akıl Tutulması' filminde ise 30'lu yaşlarının ortalarında olan Tarık, üniversitede araştırma görevlisidir. Bir gün okuldan çıkıp evine döndüğünde, komşusundan polislerin kendisini terörden aradığını ve hakkında tutuklama emri çıkarıldığını öğrenir.

Aissa


Fransız yönetmen Clément Tréhin-Lalanne imzalı 'Aissa', Fransa’da yasadışı kalan Kongolu genç bir kızın ülkede kalma sürecini anlatıyor.