Zeytin Dalı harekatı 22. gününü doldururken TSK, 9 askerin şehit olduğunu 11 askerin de yaralandığını açıkladı. Düşen Atak helikopterindeki şehit olan 2 askerle birlikte bugünkü operasyonlarda toplam şehit sayısı 11 oldu. Bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor. Operasyonlarda 39 terörist etkisiz hale getirildi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlarda 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan akşam saatlerinde bir saat ara ile yapılan iki açıklamada, 5 askerin daha şehit olduğu, 9 askerin ise yaralandığı ifade edilmişti.
Operasyonlarda, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu en az 39 teröristin de etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği aktarıldı.
Harekatın 22. gününde, düşen Atak helikopterinde şehit olan 2 asker ile birlikte şehit sayısı 11'ye yükseldi,11 asker de yaralandı.

1141 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


TSK'dan operasyona ilişkin yapılan son açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1141 olduğunu duyurdu.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığınca gerçekleştirilen hava harekatıyla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ'e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 36 hedef imha edildi.
Bölgeden elde edilen bilgilere göre, bugün 79 terörist etkisiz hale getirildi.
Hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekatının, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.

İZMİR'E YİNE ŞEHİT ATEŞİ


Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan havalanan ATAK tipi helikopterin kırıma uğraması sonucu Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut ile Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman şehit düştü.
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın İzmir'deki anne ve babasına acı haber ulaştı. Şehit Karaman'ın ailesinin İzmir'de yaşadığı ve babasının emekli polis olduğu, şehidin eşi Duygu Karaman'ın ise Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) araştırma görevlisi olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın şahadet haberi, askeri yetkililer tarafından İzmir'in Bornova ilçesi Atatürk Mahallesinde ikamet eden babası Uğur Salim Karaman ile annesi Ayşe Karaman'a verildi.
İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep de şehidin baba ocağına geldi. Karaman'ın cenazesinin yarın İzmir'de Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde kılanacak namazın ardından Kadifekale Şehitliği'nde defnedileceği bildirildi.
Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un şehadet haberi, yetkililer tarafından Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesi'nde ikamet eden eşi Gizem Mut'a verildi.
Şehit Mut'un, 4 yıllık evli ve iki çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit Yüzbaşı Karaman'ın eşine acı haber verildi. Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın başkentteki eşine acı haber verildi.
Şehit Karaman'ın kayınpederinin Mamak ilçesi Balkiraz Mahallesi'ndeki evine giden askeri yetkililer, eşi Duygu Karaman'a acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Haberi alan ailenin yakınları ve akrabaları eve gelerek taziyede bulunurken, bazılarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Şehidin kayınpederinin evine ise Türk bayrağı asıldı.