İzmir'in Seferihisar ilçesinde, düzenlenecek Tarım Şenliği'nin 15-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Festivalin son gününde Türk Patent Enstitüsü tarafından 'Seferihisar Mandalinası' olarak coğrafi işaret verilerek tescillenen satsumanın hasat döneminin kutlanacağı duyuruldu.

Seferihisar Belediyesi, "Başka Bir Tarım Mümkün" sloganıyla hayata geçirdiği tarım politikalarını 'Tarım Şenliği' ile görücüye çıkartıyor. Dört gün sürecek Seferihisar Tarım Şenliği'nin son günü olan 18 Kasım Pazar günü ise Türkiye'nin en çok ilgi gören şenliklerinden biri olan Mandalina Şenliği 19'uncu kez düzenlenecek.

ZEYTİNYAĞI MÜZAYEDESİ


15 Kasım Perşembe günü soğuk hava deposu açılışı, Mandalina Şenliği kapsamında yemek ve hediyelik eşya yarışmaları ile başlayacak şenlikte, iki etkinlik göze çarpıyor. Bu etkinliklerden birincisi 16 Kasım Cuma günü Teos Antik Kenti'nde düzenlenecek zeytinyağı müzayedesi. Seferihisar genelinde yaşı 500'ün üzerinde olan ve Teos Antik Kenti'nde yaşayan 1800 yaşındaki ölümsüz ağaçlardan elde edilen zeytinyağları açık arttırmayla satılacak. Geçtiğimiz yıl yapılan müzayedede 1800 yaşındaki ağaçtan elde edilen zeytinyağının yarım kilosu 22 bin 500 Liraya satılarak dünyanın en pahalı zeytinyağı unvanını almıştı.


TOHUM MERKEZİ VE DOĞA OKULU'NDA ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞECEK


17 Kasım Cumartesi günü etkinlikler, Can Yücel Tohum Merkezi'nde başlayacak. 2010 yılında Seferihisar'da başlayan ve Türkiye'ye yayılan Tohum Takas Şenlikleri'nin devamı olarak tohum ekimi, gönderimi ve lavanta dikimi yapılacak. Aynı gün Doğa Okulu ziyaretinde 'Kadim Üretim Havzaları' sunumları gerçekleştirilecek. Kırsal Ulamış Mahallesi'nde ise yok olmak üzereyken bulunan ve çoğaltılan Topan Karakılçık Buğdayı'ndan yapılan 'Ata Ekmeği' atölyesinde ekmeğin yapımı katılımcılarla paylaşılacak. Ayrıca Çocuk Belediyesi, yeni seçilecek Çocuk Belediye Başkanı'nın devir teslim törenine sahne olacak.

MANDALİNA ŞENLİĞİ


Türk Patent Enstitüsü tarafından 'Seferihisar Mandalinası' olarak coğrafi işaret verilerek tescillenen satsumanın hasat dönemi yine büyük bir coşkuyla kutlanacak. 18 Kasım Pazar günü 19'uncu kez düzenlenecek şenlik kapsamında birbirinden renkli etkinlikler yapılacak ve her yıl olduğu gibi, 'en iyi mandalina üreticisi' ve bir yıl boyunca Seferihisar'ın yüzü olacak 'mandalina kral ve kraliçesi' seçilecek. Ayrıca etkinlikte Tepecik Senfoni Orkestrası bir konser verecek.