Türkiye'de 35 yıldır aralıksız düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları 2020 Ödülleri açıklandı. 6 bine yakın fotoğraf arasından 7 kategoride 34 fotoğraf ve 7 fotoğraf serisi ödüle layık görülürken, yılın fotoğrafı Sıhke Gölü'nün kuraklaşan çevresinde aç kalan sokak köpeği seçildi. Yılın Basın Fotoğrafları 2020 Yarışması sonuçları açıklandı. "Yılın Basın Fotoğrafı" ödülü bu yıl bir çevre fotoğrafına verildi. Aynı kareyle "Yılın Çevre Fotoğrafı" ödülünü de kazanan Depo Photos Ajansı foto muhabiri Savaş Onur Şen oldu.

Spor Toto Spor Fotoğrafları'nda ise yılın fotoğrafı Reuters'ten Kemal Aslan'a giderken ikincilik ödülünü Sedat Yılmaz kazandı. Yılmaz'ın çektiği yelken yarış fotoğrafı 6 bin fotoğraf arasından 2.'liğe layık görüldü.

Sedat Yılmaz Kimdir?

İzmir’de doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İzmir’de yaptı. Hürriyet Gazetesi İzmir Spor Servisi’nde gazeteciliğe başladı. Sporun yanı sıra haber merkezine destek amaçlı polis, adliye, magazin ve gece muhabirliği yaptı. Hürriyet’ten Sabah grubuna transfer oldu, spor servisinde muhabir ve foto muhabiri olarak mesleğini sürdürdü. 2009 yılında Habertürk gazetesine geçti, fotoğraf editörü olarak görev yaptı. 2016 yılından bu yana Türkiye Yelken Federasyonu medya sorumlusu olarak çalışıyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) üyesi de olan Sedat Yılmaz, meslek yaşantısı süresince katıldığı yerel, ulusal ve uluslararası gazetecilik yarışmalarında 100’ün üzerinde ödül aldı.