İzmir'in sevilen gazetecilerinden Sedat Sözer'in vefatı basın camiasında büyük üzüntü yarattı. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunu bitirdikten sonra meslek hayatına başlayan Sözer, yaklaşık 8 yıl Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı. Daha sonra 1994 yılında Karşıyaka Belediyesi Basın Bürosunda çalışmaya başlayan Sözer, Kemal Baysak, Şebnem Tabak, Cevat Durak, Hüseyin Mutlu Akpınar dönemlerinde belediye basın danışmanlığı ve basın bürosunda görev yaptı. Çalışkanlığı, dürüst kişiliği ile herkes tarafından sevilip sayılan Sedat Sözer, Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalıştığı son dönemde hastalanarak uzun süre raporlu olarak iş başı yapamamıştı. 

Geçtiğimiz Salı gününden bu yana özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Sözer, bugün öğleden sonra yaşamını yitirdi. Sözer'in vefatı basın camiası ve Karşıyaka Belediyesi'nde büyük bir üzüntüye neden oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çok üzüldüğünü ve Sözer'in emeklerinin unutulmayacağını belirterek, "Tecrübesiyle herkese destek olan, etrafına verdiği pozitif enerjisiyle çok sevdiğimiz Sedat Sözer'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun. Kendisini asla unutmayacağız ve adını Karşıyakamızda yaşatacağız" diye konuştu. Sözer, 58 yaşındaydı.

Dokuz Eylül Gazetesi olarak, değerli meslektaşımız Sedat Sözer'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı dileriz.