Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün varlığının kanıtlamadığını belirtti. 26 sanık hakkında ceza istendi.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında İstanbul Cumhuriyet Savcısı mütalaasını 647 sayfa olarak düzenledi. Savcı, Sanık Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Yeniden yargılanması yapılan Ergenekon davasında duruşma savcısı 235 sanık hakkında 647 sayfalık görüşünü açıkladı. Savcı "Ergenekon örgütünün varlığı ispat edilemedi" dedi. 26 sanığın farklı suçlardan cezalandırılmaları istendi.

İŞTE HAKLARINDA CEZA İSTENEN 26 İSİM


Savcılığın haklarında ceza istediği isimler ise şunlar; Asim Demir, Aydık Yüksek, Bedirhan Şinal, Emin Caner Yiğit, Ersin Gönenci, Ertaç Giray, Gürbüz Çapan,Hayrettin Ertekin, Hüseyin Keskin, Hüseyin Yanç, İbrahim Şahin, Levent Ersöz, Levent Temiz, Mehmet Demirtaş, Mehmet Murat Yücel, Muzaffer Öztürk, Oğuz Bulut, Okan İşgör, Oktay Yıldırım, Özkan Kurt, Recep Gökhan Sipahioğlu, Tanju Okan, Ufuk Mehmet Büyükçelebi, Ulaş Özel, Yaşar Arslanköylü ve Yusuf Ethem Akbulut

Mahkeme, savunmaların hazırlanması için duruşmayı 27 Aralık'a ertelediğini açıkladı.

ERGENEKON DAVASI NEDİR?


Ergenekon davası, 12 Temmuz 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda bulunduğu söylenen 27 el bombasıyla başladı. Emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın bu bombaların sahibi olduğu iddia edildi. 27 Temmuz 2007'de, daha sonra gelen gözaltı ve tutuklama dalgaları nedeniyle birinci dalga olarak adlandırılan bir operasyon başlatıldı. Bu dalgalar kısa aralıklarla toplumun pek çok farklı kesimini kapsayacak şekilde genişledi. İlk gözaltıların ardından gelen dalgalarla aralarında Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, dönemin Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, emekli Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur, emekli 1. Ordu Komutanı Org. Hurşit Tolon 'un da bulunduğu birçok kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Savcının verdiği mütalaa ile Ergenekon'un kumpas olduğuna dair önemli bir aşama geridekaldı.