Haber / Didar DEMİRCİ

Gaziemir Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış gereksinimlerinin tespit edilmesi ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla planladığı Sarnıç Toplum Merkezi’nin açılışını bugün gerçekleştirdi. Sarnıç Toplum Merkezi’nin açılışına CHP TBMM Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Atilla Sertel, Ednan Arslan ve Manisa Milletvekili Bekir Başer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, CHP ve İYİ Parti’nin il ve ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

‘BİR ARADA YAŞAMAYI BAŞARMAK İSTİYORUZ’

Sarnıç Toplum Merkezi’nin açılış konuşmasını yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Gaziemir Belediyesi’nin sosyal hizmet bakış açısıyla hayata geçirdiği projelerden birini daha hep birlikte hayata geçirmenin onurunu ve gurunu yaşıyorum. Bölgemiz son 40 yılda büyüyen gelişen bir yer. 4 Mahalleden oluşuyor. 4 mahalleyle ilgili sosyal hizmet uzmanlarımız ev eve sokak sokak gezerek eksiklikleri tespit ettiler. Bu eksikliklerin giderilmesi için çalışacaklar. Bugüne kadar toplumumuz çok ayrıştırıldı. Biz bu toplum merkezimizle kadın erkek, çocuk engelli ayrımı yapmadan bu toplum merkezinde psikologlar, çocuk gelişim uzmanlarıyla bir arada olacaklar. Bir arada yaşamayı başarmak istiyoruz. Gaziemir’de bir ilk ve örnek olacağını düşündüğümüz bu projeyi önümüzdeki süreçte ilçemizin diğer mahallelerinde de hayata geçirmeyi planlıyoruz” sözlerini kaydetti.

‘İKİ SİYASET YARIŞACAK’

Sarnıç Toplum Merkezi açılışında konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, dezavantajlı kesimlere seçimlerde oy toplamak için verilen sözlerin seçim sonrası unutulduğunu belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmek ve dezavantajlı kesimlerin hizmete ulaşması için belediye başkanlarımız birbirleriyle yarışıyor. Bu açıdan Sayın Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda’ya teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 2023 Genel Seçimleri üzerinden konuşmalarını sürdüren Özel, iktidarın 2023 Hedefleri vizyonunu eleştirerek, “Önümüzdeki süreçte cumhuriyetin 100’üncü yılı geliyor. Bir 10 yıldır 12 yıldır birileri önüne hedef 2023 diye bir vizyon koydular. Ama bu hedefin daha gelişmiş bir Türkiye, insan haklarının olduğu bir Türkiye olmadığını biliyoruz. O hedefin karşı kutbu şeytanlaştırarak kendi arkasını kalabalıklaştırmaya çalışan bir siyasetle karşı karşıyayız. Önümüzdeki seçimde de iki siyaset yarışacak. Korku siyaseti ve umut siyaseti. Korkutanlara karşı martın sonu bahar diyenler, her şey çok güzel olacak diyenler yerel seçimleri kazandı. Şimdi genel seçimlerde aynı korku siyaseti hepimizin karşısında olacak. Toplumu ürküterek korkutarak ve ellerinde bulundurdukları kamu gücüyle bir korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Bunun karşısında hepimize görev düşüyor en çok görev de yerel yönetimlere düşüyor” mesajını verdi.