Haber/ Didar DEMİRCİ 

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, Cumhur İttifakının İzmir yerel temsilcilerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Pasaport’taki yüzer iskelenin adı üzerinden yaptığı muhalefeti eleştirdi. Sarı, “Buna benzer yapay gündemlerle gerçeği gizleyemeyecekler” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Pasaport İskelesinin tadilatta olması sebebiyle Urla’dan getirttiği Yüzer İskeleyi, Pasaport’ta vatandaşın hizmetine sundu. Pasaport’a gelen yüzer iskelenin üzerinde yazan ismin Agamemnon olması Cumhur İttifakı temsilcilerinin eleştirilerine neden oldu. Bunun üzerine çıkan tartışmalar sürerken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Sarı, “Yalana, talana karşı demokrasinin ve emeğin yanındayız” diyerek, gündemde olan Agamemnon tartışmasının gerçeklerin üstünü örtme çabası olarak değerlendirdi.

“Yapay gündemle kentin gelişimine karşı çıkıyorlar”

Agamemnon eleştirilerinin kentin gelişimine karşı yapıldığını ve kente yapılan hizmetlerin üstünü örtbas ettiğini dile getiren Sarı, “Pandemi de maske dağıtamayanlar, depremde İzmir dayanışmasına gölgelemek isteyenler, işçilerin kıdem tazminatına saldırıda bulunanlar, asgari ücret ve emekli maaşlarında TÜİK verileri ile yoksullaşmayı sağlayanlar esnafın halini görmeyenler. Bu ve buna benzer yapay gündemlerle gerçeği gizleyemeyeceklerdir. Biz DİSK olarak yapay gündemlerle değil gerçeğin peşinde demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yanında olmaya yalanlarla dolanlarla iş yürütenlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Agamemnon da İzmir’dir

İzmir’in 8 bin yıllık tarihine atıfta bulunan Sarı, “Agamemnon tıpkı Homeros, Hasan Tahsin, Seferihisar gibi İzmir’dir. Kentimiz bu kişilerle birlikte çok daha özeldir, özelimizdir. Bu kentte tüm ayrımcılığa karşı kardeşliğin dostluğun ve demokrasinin temelleri daha sağlam atılmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.