Haber / Didar DEMİRCİ

Bayraklı Belediyesi nisan ayı olağan ikinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Bayraklı Belediyesi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Toplantının başlangıcında; CHP Grup Başkan Vekili Şentürk Aydın, Bayraklı Belediyesi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP’li Mehmet Toptaş da 2021 yılı gelir ve gider rakamları hakkında bilgilendirme yaptı. Cumhur İttifakı meclis üyeleri ise faaliyet raporu doğrultusunda eleştirilerini sıralayarak Başkan Sandal’a ‘borç’ ve ‘vaat’ çıkışında bulundu. Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

LOKMA DÖKMEK FAALİYETTEN SAYILDI

Faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerini dile getiren AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, Sandal döneminde belediyenin borçlarının artığını, bu borçların belediyenin mal varlıklarının satılarak ödendiğini ifade etti. Aktaş, “Bayraklı’nın yılları heba oluyor. Önceki dönemlerde Bayraklı’ya kazandırılan bir takım şeyler vardı… Milli bayramlardaki çelenk sunumunu, personel ziyaretini, lokma dökmeyi faaliyet olarak buraya koymuşsunuz. Yerel seçimlerde 15- 20 vaadinizden birini yaptığınızı ve buraya yazdığınızı görseydik keşke” şeklinde konuştu. Özkanlar pazaryerinin akıbetini de soran Aktaş, “Yapamıyorsanız çıkın ‘yapamıyorum’ deyin” dedi.

BAYRAKLI DEĞİL BAŞKAN DEĞİŞTİ

AKP’li Meclis Üyesi Özgür Hızal, Bayraklı’nın açık hava reklam panolarında yer alan Sandal’ın fotoğraflarına dikkatleri çekerek, “Mış gibi yapıp, başarılıymış gibi algı yapmaya çalışan belediye başkanları var… Geçmiş faaliyet raporlarıyla bugün elimizdeki faaliyet raporunu kıyasladım. Faaliyet raporları arasında temelde ve esasta hiçbir fark yoktu. Bir takım rakamsal değişiklikler dışında. Bunu gördüğümde Bayraklı adına üzüldüm. Bin gün geçti ama sadece bir şey değişmiş! O da Sayın Sandal’ın fotoğrafı… Kendisi gençleşmiş, daha estetik bir fotoğrafını koymuş. Ama maalesef bu değişimi bayraklının çehresinde görmek isterdik. Şık çekilmiş fotoğraflar sizi kurtaramayacak” sözlerini kaydetti.

BEN TURİST DİYİNCE KIZIYORSUNUZ

Billboardlarda yer alan fotoğraflarına ilişkin gelen eleştiriye Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “İlgili arkadaşlar billboardlarda benim fotoğraflarıma bakacaklarına orada yazanlara bakarlarsa ne yaptığımızı görürler” diyerek cevap verdi. Bayraklı Belediyesi’nin giderlerinin yüzde 75’in personele ait olduğunu dile getiren Sandal, “Bir belediyenin faaliyet raporunu ülkenin ekonomik koşullarından bağımsız değerlendirmek tam da size yakışır bir şeydi” dedi. Belediyenin giderlerinin artığını aktaran Sandal, tüm belediyelerin borçların olabileceğini dile getirerek, bu zamana kadar yapılan icraatları ve yatırımları görmek istemediklerini dile getirdi. Sandal, “Eseri gidip göreceksin. Ben turist deyince kızıyorsunuz” dedi.