Hayvan Hakları Federasyonu – HAYTAP tarafından bu yıl onuncusu gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasının konusu “Sahipsiz Hayvanlar ve Tarih” olarak belirlendi.

Tüm sahipsiz sokak hayvanlarının da insanlar kadar yaşam hakkı olduğunu toplumla paylaşmak, sahipsiz hayvanların güzelliğini ve duygularını ön plana çıkartarak onlarla ilgili toplumda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi ise 10 Temmuz 2020.

Her yaş grubundan tüm amatör ve profesyonel katılımcılara açık olan yarışmaya dijital veya dijital ortama aktarılmış, yatay şekilde çekilmiş, renkli veya siyah beyaz fotoğraflar kabul edilecek. Her katılımcı, yarışmaya en fazla 5 (beş) fotoğraf ile katılabilecek. Bu yıl ilk defa katılım; pandemi dolayısıyla posta yoluyla değil online olarak gerçekleştirilecek.

HAYTAP yönetim kurulunun belirleyeceği ve daha sonra kamuoyuna açıklanacak olan jüri, fotoğrafları, teknik, estetik, yaratıcılık ve kompozisyon gibi temel fotoğraf kriterleri ile yarışma amacına uygunluk üzerinden değerlendirilecek.

Kazananlara para ödülü

Yarışmanın kazananları ise 20 Eylül 2020 tarihinde www.haytap.org sitesinde ve Haytap sosyal medya hesaplarından açıklanacak.

Yarışmada birinciye 2500 TL, ikinciye 1500 TL üçüncü olan fotoğrafın sahibine ise 750 TL para ödülü verilecek. Ayrıca mansiyon ödülüne layık görülen 13 kişiye www.haytapshop.com üzerinden 350 TL’lik alışveriş çeki verilecek. 5 kişiye ise HAYTAP ürünlerinden oluşan hediye paketi gönderilecek.

Diğer yıllarda olduğu gibi yarışmada ödül alan fotoğraflar 2021 takviminde yer alacak ve geliri de sahipsiz hayvanlar yararına gerçekleştirilen projelerde kullanılacak.