Eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, TBMM’de ve Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Şahin Mengü için TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önündeki törene, Mengü'nün ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a vekaleten TBMM İdare Amiri ve AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AKP Grup Başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bazı eski bakanlar, milletvekilleri ile Meclis personeli katıldı.

Tören programının sunulmasının ardından başlayan cenaze töreninde, Mengü'nün biyografisi okundu. Saygı duruşunun ardından Mengü için dua edildi. Törenin sona ermesinin ardından Mengü'nün yakınları taziyeleri kabul etti.

TBMM'deki törenin ardından, Mengü'nün cenaze namazı Kocatepe Camisi'nde kılındı.

Cenaze törenine Mengü'nün ailesinin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP'li parti yöneticileri ile milletvekilleri ve bazı siyasi parti yöneticileri katıldı.

Cenaze namazının ardından Özel ve Feyzioğlu, Mengü'nün cenaze aracına taşınan Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verdi.

Mengü'nün cenazesi götürüldüğü Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

4 Nisan 1948’de Kastamonu’da doğan Mengü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Mengü, bir süre serbest avukat olarak çalıştı. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in sıkıyönetim döneminde avukatlığını yaptı. Daha sonra Mengü, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. 2007'de ise CHP’den Manisa milletvekili seçildi.

2 çocuk sahibi olan Mengü, gazeteci Nevşin Mengü’nün de babasıydı.