İzmir Sağlık Platformu üyeleri, önceki gün Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde bir hasta yakınının doktoru darp etmesini Tepecik Eğitim Hastanesi’nde düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto ettiler. Hastane bahçesinde toplanan sağlık emekçileri, ‘sağlıkta teröre son verilsin’ çağrısı yaptı. Platform adına açıklamayı yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, "Ey kamu yöneticileri, yaralı hekim arkadaşımıza geçmiş olsun demeyin, üzüldük demeyin, saldırganı kınadık demeyin. Bunların hiçbirinin değeri kalmadı. Önlem alın, saldırganlara arka çıkmayın, sağlık çalışanlarının feryadını duyun. Sağlık terörünü durdurun’’ ifadelerini kullandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hiçkimse hiçbir vatandaş, cins, ırk, din ayrımı yaparak, bir başkasını yargılayamaz, değerlendirmez. Bu insanlığa aykırıdır. Anayasaya aykırıdır. Bun ayrımcılığı yapanlar kadar, özendirenlerde anayasal suç işlemişlerdir. Dolayısı ile dünkü suç sadece bir darp ve vahşi yaralama suçu değil aynı zamanda anayasal bir suçtur. Buna seyirci kalanlara ve sırt sıvazlayanlara asla meydanı boş bırakmayacağız.

Bizler hekimler ve sağlık çalışanları sadece sağlıkta terörü değil bunu bir politika haline getirenleri de tarihin karanlığına mahkum edeceğiz. Bu mücadele sürecektir. Bu mücadele kazanılacaktır. Hep beraber, hep birlikte…’’

NE OLMUŞTU?

Önceki gün saat 14.00 sıralarında, Tepecik Kadın Doğum Hastanesi'nde eşini kadın doktorun muayene etmesini isteyen M.A.K., kadın doğum asistanı Furkan Balcı’yı darp etmişti. Saldırıya maruz kalan ve burnu kırılan Balcı’ya, olay sonrası verilen geçici hekim raporunda kafa travması teşhisi konulduğu belirtildi.