Korona virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, sahalarda savaşanların sağlık çalışanları olduğunu dile getiren Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, “Kendilerinin ve sevdiklerinin virüs kapması riskine karşı hemen her sağlık çalışanımız üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmek için mücadele vermektedir. Elbette ki, bu salgın döneminde sağlık çalışanlarımızın önceliği para değildir. Ancak; Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın tüm sağlık personeline üç ay tavandan ek ödeme verilecek demesi ve üç aylık sürenin Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsayacak olması, ilk tavandan alınan ücretin 15 Nisan itibarıyla personel hesaplarına geçmiş ve geçecek olmasıyla maalesef yine pek çok kurumda ek ödemelerin ifade edilen şekilde tavandan yapılmadığı gibi, personeller arasındaki adaletsizlikler de gün yüzüne çıkmış oldu” diye konuştu.

HASTANE ÇATISI ALTINDAKİ HERKES

Sağlık çalışanları denildiğinde, hastane çatısı altında çalışan herkesin sağlık çalışanları kapsamında olması gerektiğine değinen Doğruyol, “Maaş olarak ele aldığımızda sağlık çalışanlarımızın maaşları, diğer kamu kurumlarında çalışan eşdeğer memurların maaşlarından oldukça düşüktür. Kamuoyunda ifade edilen üç ay tavandan ek ödeme meselesini, bizler vatandaşa üç ay çift maaş almadığımızı bile ifade edemiyoruz. Hastanelerimizde çalışan ekonomik olarak en zor durumda olan kesim sürekli işçi kadrosunda olan arkadaşlarımız olmasına rağmen bahse konu olan ek ödemeden hiç faydalanamayan çalışanlarımızda yine aynı arkadaşlarımızdır. Memur kadrosunda olan arkadaşlarımızda yaklaşık aynı durumda olan arkadaşlarımızdır. Aile hekimliği birimlerimizde çalışan hekim ve hemşirelerimize hiçbir ek ödeme yapılmazken, 112’lede acil sağlık hizmeti veren ambulanslarımızda çalışan arkadaşlarımız aynı hizmeti birlikte ekip olarak vermekteyken bile ambulansı kullanan şoför arkadaşlarımız hemen hiç ek ödeme almazken, Acil tıp teknisyenlerimiz 600 lira, paramediklerimiz bin 200 lira civarında ek ödeme almışlardır” açıklamalarında bulundu.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Ek ödeme yöntemlerinde çok büyük adaletsizlikler bulunduğunu vurgulayan Doğruyol, “Ülkeyi sivil toplum kuruluşlarıyla yöneteceğiz diyenler, maalesef bugün sivil toplum kuruluşlarında bir haberdir. Salık çalışanları, şu pandemi döneminde bile üvey evlat muamelesi görmeye devam etmektedir. Mevcut durumda sağlık çalışanlarının geneli zaten ek ödeme almamaktadır. Sağlık çalışanlarımızın beklentisi taban aylıklara yapılması geren maaş artışları ve 3 bin 600 ek gösterge probleminin bir an önce çözülmesidir” dedi.