İzmir Tabip Odasında gerçekleşen basın toplantısında Sağlık Emekçileri Sendikası adına açıklamayı İzmir Eş Başkanı Fatih Sürenkök yaptı.

HABER: Aydan Demiray

Seçime sayılı günlerin kaldığı şu günlerde gerek Cumhurbaşkanı adayları gerek bu adayları destekleyen Siyasi Partilerin yapmış olduğu sağlık politikalarını ve vaatlerindi incelediklerini söyleyen Sürenkök; " Biz bu incelemeleri yaptık ve şimdi kendi beklenti ve isteklerimizi dile getireceğiz. Vatandaşların bu konu da duyar olmalı ve oy verirken de bunları göz ardı etmemeli ve ona göre oy kullanmasını istemekteyiz. 6 tane siyasi parti aşağı yukarı 6 tane Cumhurbaşkanı adayı içersinde, sağlığa sadece laf olsun diye dokunan insanlardan tutun da 360 sayfa seçim bildirgesi içinde 20 sayfa sağlıktan bahsedip de, sağlık çalışanından bahsetmeyen siyasi partiler ve Cumhurbaşkanı adayları var. Bizler şunun bilinmesini istiyoruz ki İzmir Tıp Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri olarak sağlık çalışanlarına ve sağlık çalışanlarının özlülük haklarına değer veren görüşler deki siyasi partilere ve Cumhurbaşkanı adayları lazım yoksa 16 yıldır yaşadağımız AKP'nin sağlık politikası devam edecek ve biz bu yıkıma daha da maruz kalıcaz" dedi.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3498085179144364"
data-ad-slot="7533622312">


"SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK İSTEKLERİMİZ"

Sürenkök sağlık çalışanları olarak isteklerini şöyle dile getirdi; " Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi terkedilmelidir. Finansmanı prim ödenerek değil, genel bütçeden karşılanan bir sosyal güvenlik sistemi oluşturulmalıdır. Sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz olmalıdır. Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastaneleri giderleri merkezi bütçesinden finanse edilmelidir. Sağlık alanında performans sistemi ve döner sermaye uygulamaları kaldırılmalıdır. Güvenceli, emekliliğe yansıyan ücret talep ediyoruz. Emekli hekim maaşı en az yoksulluk sınırı kadar (2018 Mayıs ayı için 5 bin 492 TL) hekim maaşı en az yoksulluk sınırının iki misli kadar olmalıdır" dedi.

SAĞLIĞIMIZA, GELECEĞİMİZE, OYUMUZA SAHİP ÇIKALIM

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3498085179144364"
data-ad-slot="7533622312">


Sağlıkta Dönüşüm Programının uygulanmasında bu yana geçen 15 yılda, Türkiye'de sağlık ortamı olumsuz tkilenmiştir diyem Sürenkök; " Sağlık çalışanları ve halkımızından istediğimiz siyasi partilerin bu konuda ki vaatlerini dikkate alarak oy kullanmalarıdır. Bizler İzmir Tabip Odası ve SES olarak seçimden sonra da taleplerimizin takipçisi olacağımızı, her koşulda halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının özlülük hakları için mücadele edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız aydınlık ve özgür ve daha yaşanası bir Türkiye bizim elimizde"dedi.