Sağlık Bakan Fahrettin Koca, TBMM'de AKP grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, hekimlere yönelik düzenlemelerin olduğunu ifade etmişti. Düzenlemelerin sağlık emekçilerini mutlu edeceğini belirten Koca, “bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammını öngören maddelerin mecliste kabul edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Koca'nın açıklamalarına ise İzmir’deki sağlık çalışanları tepki gösterdi. Bakan Koca’nın sağlık çalışanlarının büyük bir kısmının yok sayıldığını dikkat çeken emekçiler, “Sağlık bir ekip işidir. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı iyileştirmeler ayrımsız olarak işçi, memur tüm sağlık emekçilerine yapılmalıdır” açıklamasında bulundu.

'İŞ BARIŞINI BOZAR'
İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, tüm emekçilere aynı imkanların tanınması gerektiğini ifade ederek, “Sağlık ekip işidir. Her biri farklı beceriler gerektiren işleri yerine getiren sağlık emekçileri sonuçta bütüncül bir sağlık hizmeti üretirler. Bu emeğin ödenmesinde ayırımcılık adaletsizliklere yol açar. İş barışını bozar. Kamuoyu ile paylaşılan maaş artış müjdesi bu yönleriyle sıkıntılıdır. Anlaşılabildiği kadarıyla yapılan maaş iyileştirmesi hekim dışı sağlık emekçilerini, asistan hekimleri, üniversitede çalışan hekimleri ve buradan emekli olan hekimleri, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olan hekimleri kapsamıyor. Böyle adaletsiz bir uygulamanın gerekli düzenlemeler yapılarak pandemide özveri ile mücadele eden sağlık emekçilerinin emeklerinin karşılığının verilmesini istiyoruz. Üniversite/SSK/BAĞ-KUR ayrımı yapılmadan, hekim, hekim dışı ayırımı yapılmadan sağlık emekçilerinin ücreti yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır” diye konuştu.

'ADALETSİZ'
Ek ödeme dağıtımında adaletsizliğin olduğunu hatırlatan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Sağlık Bakanımızın sağlık çalışanlarımız arasında ayrım yapması çalışanlarımızı üzmüştür. Zaten ek ödeme dağıtımında çok büyük adaletsizliklerin olduğu ortadayken birde maaşlarda büyük farklılıkların olmasının iş huzurunu iş barışını bozması muhtemeldir. Eğer yapılacak bir düzenleme varsa tüm sağlık çalışanlarımıza yapılmalıdır” dedi. Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Barış Koçak, Türk Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Atıcı, Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Osman Ata ve üyelerin katılımıyla yaptığı açıklamada da, “

Zam, doktorlarımız için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gereklidir. Sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir” denildi. Gökçe ADAR

Örgütlenme çağrısı

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, sağlık emekçilerini örgütlenmeye çağırarak, “Bizler bir olmazsak, birleşmezsek kutuplaştırıcı politikalara karşı gücümüzü nasıl göstereceğiz? Geçim darlığı yaşıyoruz, emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Haklarımızı almak için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

'Psikolojimiz bozuldu'

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İzmir Şubesi de açıklamalara sessiz kalmayarak, basın açıklaması yaptı. KESK Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası İzmir Yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, “Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Kimyamız, psikolojimiz bozuldu. Hakkımızı alıncaya kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.