Foça İsmetpaşa Mahallesinde bulunan bir otelin genç işletmeci çifti Doğa ve Meltem Özer salgın nedeniyle müşteri almadıkları tesislerini iki ay önce sağlık çalışanlarına açtı. Foça Devlet Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü birimlerinde görevli personelden ihtiyacı olanlar ücretsiz olarak konuk edilmeye başlandı. Virüs alma ve evine taşıma endişesiyle bazıları dönem dönem bazıları sürekli olarak burada kaldı. Sürekli konaklayanlardan Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Ebe Sultan Güngör bir buçuk ay sonra genç işletmecilerin alkışlarıyla evine uğurlandı.

Virüsü ya Foça’ya ya çocuklarıma götürecektim

Ebe Sultan Güngör kendilerini konuk değil otelin sahibi gibi hisstemeye başladıklarını söyledi. Sultan Güngör; “ Karşıyaka’da oturuyorum. Koronavirüs vakaları başlayıp, hastalık oranları çok yükselmeye başlayınca, sıkıntı yaşamaya başladım. Yollarda, araçlarda ister istemez temas oluyordu. Hastalığı alıp taşıyarak ya Foça’ya,ya da çocuklarıma götürecektim. Hem Foçayı riske atacaktım, hem çocuklarımı. İki tane çocuğum var. Üniversite öğrencisi. Bir çıkmazın içerisindeyken, işletmecilerden böyle bir teklif geldi. Yaklaşık bir buçuk aydır otelde kalıyordum. Benimle beraber Foça Devlet Hastanesinden ve diğer sağlık kurumlarından gelip misafir olan,belli dönemlerde kalan arkadaşlar oldu. Bazıları hala devam ediyor. Şimdi koronavirüs sayılarının düşmesi , iyileşmelerin çoğalmasıyla artık evime gitmek istiyorum. Otel sahipleri misafir ettikleri günden bu yana bana burayı evim gibi hissettirdiler. Otelin giriş anahtarını bile teslim ettiler. Kendi evime girip çıkar gibi burada misafir olarak kaldım. Kendimi misafir den ziyade bizzat otel sahibi gibi hissettim. Teşekkür ediyorum “ dedi.

Kalbimiz sağlıkçılarla

Otel işletmecilerinden Meltem Özer bir hatıra armağan da takdim ettiği Güngör’ü ; “ Kalbimiz her zaman sağlıkçılarla. Sizlere müteşekkiriz. Sizi tanıdığımıza çok mutlu olduk. Eviniz gibi. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz. “ sözleriyle uğurladı.