Sağlık Bakanı'nın Açıklamalarından Satırbaşları:

Kum'da yaşayan Türkleri getirmekle ilgili özel bir yaklaşım. Uçakta mesela Çin'den Vuhan dışından gelebileceklerle ilgili özel prosedür uyguluyoruz. Fakat Kum ve Meşet'ten gelenleri içeri almama gayretinde olduk. Cuma gününden itibaren Kum ve Meşet bağlantılı olanları karantinaya aldık. 23 kişiyi hastalık belirtisi olduğu için sınırlarımıza almadık Türk vatandaşları değil İranlılar için.

Bakan Koca Açıkladı: Uçak Neden Ankara'ya İndi?

Riski minimalize etmek için karantinaya ya da gözleme almamız gerektiğine karar verdik. Uçağı niye Ankara'ya çevirdik. Daha önce geçmişte hastane hazırdı, İstanbul'da hazır olan hastaneler var. Daha önce de personelin deneyiminin varlığı Ankara'yı daha uygun gördük.

Virüs 33 Ülkede Görüldü

Çin dışında 33 ülkede görüldü. Şu ana kadar Türkiye'de  koronavirüs vakası görülmedi. Ancak bu görülmeyecek anmalına gelmez. Ne kadar ülkeye girişi geciktirilebilirse o kadar iyi. Tük tedbirlerimiz virüsün girişini engellek. İlk günden itibaren tüm illerde referans hastaneleri oluşturduk. Bu anlamda hazırlıklıyız. Önemli olan virüsün ülkeye girişi geciktirilmelidir. Bu süreçte asıl yaptığımız Dünya Salğık Örgütü önerilerini yayınlamadan önce hızla birim kurulu oluşturduk.