Haber / Gökçe ADAR

30 Ekim günü, İzmir Adliyesi'nde görev yapan Emine Yücel ve eşi işine gitmek için evden çıktı. Çalıştığı için 3 yaşındaki kızı Diren Yücel'e ve 4 yaşındaki kızı Feda Yücel'e kayınvalidesi bakıyordu. Akşam üzerine doğru aldığı telefonla kayınvalidesi Arife Yücel'in kızları ve eşinin kardeşinin kızları Lena Yücel ve Vera Yücel ile birlikte enkaz altında kaldığını öğrendi. Arama kurtarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen, kurtarılamayan Arife Yücel, Diren-Feda Yücel, Lena-Vera Yücel, 3 gün boyunca enkaz altında kaldı. Üçüncü günün sonunda kızlarının cansız bedenlerine kavuşan Yücel, yaşadıklarının bir katliam olduğunu ifade ederek, kızlarıyla beraber yaşama sevincinin, mutluluğunun, tüm hayatının enkaz altında kaldığını söyledi. Acılı anne Emine Yücel, “Sadece nefes alıp veriyoruz, kızlarımla birlikte hayatım enkaz altında kaldı. İki evladımı kaybettim, iki yeğenimi kaybettim, annemi kaybettim evimi, arabamı, hayatımı kaybettim. Ben her şeyimi kaybettim. Çocuklar ailelerinin umududur. Eşimle birlikte umuduğumuzu kaybettik. Biz yaşayamıyoruz sadece nefes alıp veriyoruz” dedi.

Depremden sonra herkesin yaşantısına devam ettiğini ve deprem gerçeğinin unutulduğunu ifade eden Yücel, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. Yücel, “Yaşadığımız felaketin üzerinden tam bir yıl geçti, bir yıldır ben çocuklarıma dokunamıyorum onları koklayamıyorum. İnsanların bağıra bağıra can verdikleri yerlere gelip, bir beton döküp gittiler. Hiç yaşanmamış gibi, o anların silinip, gitmesini bekliyorlar. Yaşadığımız acıların unutulmaması için Rıza Bey Apartmanı'nın olduğu alanın yeşillenmesini istedik. Oraya bir park yapılsın dedik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu isteğimizi gerçekleştireceklerini söyledi. Bize söz verdiler ama sözlerini tutmadılar” ifadelerini kullandı. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılmasının sebebinin bir ihmal olduğunu ve ilgili kişilere dava açıldığını söyleyen Yücel, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. Yücel, “Bir deprem daha olsa, yine canlarını kaybedenler olacak. Bizim apartmanımızda 'deprem göz göre göre geliyorum' dedi. İhmaller vardı. Bu ihmallerden, zemini imara açan müteahhitlerden, işçi başına mimarına kadar herkes sorumludur. Bu sorumluların ceza alması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Rıza Bey Apartmanı bir emsal olsun. Bizim apartmanımızın alt katındaki dişçiye dişinin tedavisi için gelen 5 kişi hayatını kaybetti bu 5 kişinin apartmanla alakası yok. Bu davanın sorumlularının en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz, konunun takipçisi olacağız.

'Fotoğraflarını öpüyorum'

Kızlarının fotoğraflarını öperek, özlemini gidermeye çalıştığını ifade eden Yücel, “Onların fotoğraflarıyla yaşamaya çalışıyorum. Mezarlarının toprağından evime biraz getirdim. Özlediğimde, fotoğraflarına bakıyorum, topraklarını seviyorum. Ben ne zaman onlara kavuşacağım, o zaman yeni hayatım başlayacak” ifadesini kullandı.