Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı 4th Dimension, İstanbul'da düzenlenen Turkish Robotik Off Season yarışmasında, 'Winner' ve 'Engineering Inspiration' ödüllerini alarak Türkiye şampiyonu oldu.

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesinin ilk ve tek robotik takımı 4th Dimension, 21 öğrenciden oluşuyor. Takım, 22 Ekim'de, İstanbul Ülker Arena'da düzenlenen Turkish Robotik Off Season Yarışması'nda 6429 numaralı robotlarıyla 64 okul takımını geride bıraktı ve 'Winner' ile 'Engineering Inspiration' ödüllerini alarak Türkiye şampiyonu oldu. Bu başarılarıyla Türkiye'de iki ödülü birden alan tek takım unvanını da kazanmış oldu. Bahçeşehir Kolejinde uygulanan Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) disiplinlerinin bir arada edindirilmesi ilkesine dayanan STEM eğitimi, öğrencilerin global uygulama ve etkinliklerine aktif olarak katılmasını ve proje tabanlı çalışmalar yapmasını teşvik ediyor. Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı 4th Dimension da, turnuvalara hazırlanırken iş bölümünün rahat yapılabilmesi ve zamanın verimli kullanılabilmesi için mekanik, elektronik, yazılım olarak üç ana gruba ve alt ekiplere ayrılıyor. Takım, Türkiye'de STEM kazanımları konusunda farkındalık yaratmak ve robotik çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla farklı robotik takımlarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı 4th Dimension, geçen yıl, İstanbul'daki FIRST Robotics Competition 2018 (FRC) bölgesel yarışmasında 'Winner' ve 'Chairman's Award' ödüllerini alarak Türkiye şampiyonu olmuş, ABD'deki Dünya Şampiyonası'nda jüri ödülüne layık görülmüştü. Takım, Mexico City'deki FIRST Global Challange'dan davet almış, ürettikleri robot ile mühendislik alanında bronz madalya ve güvenlik ödülü almaya hak kazanarak podyumda bayrağımızı dalgalandırmıştı.

"GURUR DUYUYORUZ"


Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Aylin Gil, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi. Gil, "Öğrencilerimizin başarısı, okulda aldıkları eğitimin bir sonucu. Fen ve teknoloji eğitimlerine eğlenceyi de ekleyen robotik takımımız, ödülleriyle bizleri gururlandırdı. Bu yarışmada, çok yüksek bir skorla şampiyonluğu kazanan takımımız, mekanik alanda başarılarının yanı sıra yürüttükleri bilimsel ve sosyal projeler ile de her kesimden beğeni toplamaktadır. Emeklerinin karşılığını almaları hepimizi sevindirdi" diye konuştu.