Haber/ Didar DEMİRCİ

PTT’deki taşeronların sesi olmak amacıyla 2019 yılında işçilerin çabasıyla kurulan PTT Sen, taşeron şirket Park Konak’ın tüm baskılarına karşı TİS masasına oturabilmişti. Ancak, TİS süreci devam ederken Park Konak şirketi yetkililerinin PTT Sen’e üye olan çalışanlarına, üyelikten istifa etmeleri yönünde baskı kurduğu öğrenildi. Yaşanan gelişmeler üzerine PTT Sen yetkilileri, ilk olarak Bayraklı posta işleme merkezi önünde ve sonrasında Güzelyalı İzmir PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük, okudu.

HESABINI SORACAĞIZ

Sendika olarak 2019 yılından bu güne verdikleri mücadelelere dikkat çeken Büyük, “Park Konak A.Ş. Patronu Yavuz Çakır ve İdris Oktay Genel Başkanımız Halit Büyük’ü ve Örgütlenme Uzmanlarımızı küfür ve hakaretlerle tehdit etti. Bu küfür ve hakaretler yöneticilerimiz nezdinde tüm taşeron işçilere edilmiştir ve hesabı mutlaka sorulacaktır” dedi. Büyük, “15 Eylül’de gerçekleşen ve anlaşmama ile sonuçlanan ikinci TİS toplantımız itibariyle yasa tanımayan patron anayasal hakkını kullanan ve kendisini aramamasını söyleyen taşeron kardeşlerimize ‘Burası bir otobüs ve bu otobüsün kaptanı benim ben ne dersem onu yapacaksınız, PTT- SEN’den istifa etmezseniz başka iş arayın’ şeklinde konuşmuş, yıldırana kadar çocuklarıyla tehdit etmiş, sendikamızdan istifasını gerçekleştirene kadar KOD 46 ile çıkış kağıdını hazırlayıp ahlaksızlık suçlamasıyla işten attığını söylemiş ve kendi sendikasına üyelik sağlanınca işe geri almıştır. Bugün itibariyle, dik duran, onurlu 5 taşeron işçi arkadaşımızı KOD-46 ile işten atmıştır. Biz PTT’deki işçilerin ancak ve ancak dayanışma ile güçleneceğini ve yaşanan tüm bu kanunsuzlarla ancak kol kola durarak mücadele edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

“İSTİFA ETMEYİN! ARKANIZDAYIZ”

PTT’de çalışan taşeron işçilerin iş yükünün ağırlığına dikkat çekerek konuşmalarına devam eden Büyük, “Bize reva görülen, anayasal hakkımızı kullanmak istediğimiz için bizi işten atılmak oldu. Buradan tüm PTT taşeron işçisi arkadaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz: Pes etmeyin! Sendikanızdan istifa etmeyin! Her durumda koşulsuz şartsız yanınızdayız! Biz haklıyız ve yalnızca bir arada olduğumuz sürece kazanabiliriz. Bu alçak patronların ve yandaşlarının tüm oyunları tek tek ortaya çıkartacağız. Devletin kanunlarını, SGK kodlarını kendi eline oyuncak etmiş, AKP içerisindeki yakınlıklarından ve PTT kurumu içerisindeki samimiyetlerinden dem vurarak açık aleni suç işleyen Yavuz Çakır ve suç ortakları 181 yıllık çınar denen bu kurumun köklerine dinamit koyduğunu buradan bir kez daha duyuruyoruz. Bir taşeron patronunun Anayasa ve kanunları siyasetçilerin isimlerini kullanarak ihlal etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz, Çalışma Bakanlığı ve PTT müfettişlerinin sendikal baskı nedeniyle kestiği cezalara rağmen bu kararları da tanımayarak hareket eden bu gangster hayduttun derhal durdurulması bir kamu sorunu ve inceleme konusudur. Herkes bilsin; sadece hakkımız olan istiyoruz. Almadan da asla pes etmeyeceğiz” sözlerini kaydetti.