İzmirli Pedalperest Kadınlar, hafta sonu yaptıkları bisiklet turu ile Kadına Şiddete Hayır mesajı verdi. Tur sonunda yapılan basın açıklamasında “Birlikteyiz, güçlüyüz, özgürüz” ifadeleri kullanıldı.

İzmirli Pedalperest Kadınlar “Özgürlük” için pedal çevirmeye devam ediyor. Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla bir araya gelerek buluşan kadınlar dayanışma güçlerini de ortaya koyuyor. Hafta sonu yaptıkları turla özgürlük mesajı veren kadınlar finali basın açıklamasıyla yaptı. Basın açıklamasını okuyan Semra Bozdayı, “Bizi bir araya getiren sert rüzgarlara bu sürüşümüzdü. Zorlandık mı? Elbette hayır! Çünkü biz kadınlar bir arada, dayanışma ile sokaklarda ve de bisiklet üstünde daha güçlüyüz” dedi.

ZİHNİYETE TEPKİ


Bu etkinlik fikrinin yaklaşık bir ay önce Zonguldak'ta toplu bisiklet sürüşü yapan kadın grubuna yönelik bir erkeğin “kadınların bisiklete binmesini istemiyoruz. Bisiklete binerek herkesi tahrik ediyorsunuz. Evli kadınsın, utanmıyor musun bisiklet sürüyorsun?” tarzındaki ifadelerine karşı başlatıldığını kaydeden Bozdayı, “Bu sözler büyük tepkilerle karşılandı. Ne yazık ki bu tarz saldırılar ne ilkti, ne de son olacak. Özgürlüğüne sımsıkı sarılan bisikletli kadın, sanat yapan, kahkaha atan, dans eden, sokaklara çıkan, kendini seven, kısaca kendini bu eril düzende bir şekilde var etmeye çalışan kadın hep bir tehdit olarak görüldü” ifadelerini kullandı.


SOKAKLARA ÇİZECEĞİZ


Kısa bir İzmir turundan sonra yapılan basın açıklamasında tüm kadınlara mesaj verdiklerini kaydeden Bozdayı, “Bugün pedallarımızı 'Kadına şiddete son' diyerek çevirdik. Tüm kadınlara 'İzmir de yanınızda, yalnız değilsiniz' mesajı verdik. Kadınları özgürleştirmede, dünyada başka her şeyden daha fazla katkısı olan bisikletlerimizin üzerinde, sokaklarında özgürlüğe pedalladığımız Ege'den de selam gönderdik şiddete maruz kalan bütün kadınlara. Ve çoğalarak çizmeye devam edeceğiz özgür, kısıtlanmamış kadının resmini tüm sokaklara. Rüzgara karşı birlikte pedallayacağız! Kadınız, buradayız, bir aradayız” diye konuştu.