Konak Belediyesi temizlik işçileri, esnafın pazar sonrası bıraktıkları meyve ve sebze artığından şikayet etti. İşçiler, pazarı çöplüğe benzetti.

gokce-adarKonak ilçesine bağlı semt pazarlarının temizliğinden sorumlu Konak Belediyesi çalışanları, pazardaki esnafın pazar sonrası bıraktığı sebze ve meyvelerden şikayet etti. Akşam 19.00'da temizliğe başlayan çalışanlar, “Esnafın bıraktığı artık sebze ve meyveleri toplamak çok uzun sürüyor. Sabaha karşı 04.30 gibi bitiyor. Bizim işimiz bu ama esnaf empati yapmadan yaklaşıyor. Kasa kasa tüm yiyecekleri yere döküp gidiyorlar. Vatandaş ise hem kokudan hem de pazar alışverişi sonrası çöplüğe benzeyen bu görüntüden rahatsız oluyor” dedi.

Kimse umursamıyor


Hatay semt pazarını temizleyen Konak Belediyesi çalışanları, semt pazarlarını çöplüğe benzetti. Esnafın temizlik işçilerine empati ile yaklaşmadığını dile getirerek, “Pazarcı esnafı, tüm alınmayan sebze ve meyveleri alana bırakıp gidiyor. Kasa kasa domatesleri, patatesleri ellerimiz ile topluyoruz. Böyle olunca pazar yerleri çöplük gibi görünüyor. Kalan yiyeceklerin kokuları birbirine karışıyor ve çevredeki vatandaş sürekli bize şikayete geliyor. Çöp arabası da ister istemez gürültü yapıyor. Sabah saat 04.30'a kadar temizlik sürüyor. Önce kalan yiyecekleri topluyoruz. Sonra deterjanlar ile temizliyoruz. Kalan balık atıkları çok kötü koku yapıyor. Bu yüzden özel temizlik malzemeleri ile yıkıyoruz. Bırakılan meyve ve sebzeler bu kadar çok olmasa işimiz de o kadar çok sürmez. Zabıtaya ilettik ama kimse umursamıyor” dedi.


Poşetleri kullanmıyorlar


Temizlik görevlisi Hakan İpekçi, pazarcı esnafına belediye tarafından poşet dağıtıldığından bahsederek, şöyle konuştu: “Belediye olarak esnafa poşetler dağıtıldı. Herkes kendi sebze ve meyve atıklarını koysun diye ama kimse poşete koymuyor. Marul, brokoli, balık aklınıza gelen her şeyi bırakıp gidiyorlar. Haftanın 7 günü pazar oluyor. Yorgunluğumuz bitmeden bir diğeri başlıyor. Birkaç esnafa şikayetimizi söyledik. Daha dikkatli olmasını rica ettik ama bize sizin işiniz temizlemek dedi. Kavga çıkartmaya çalıştı. O günden beri bizde söylemiyoruz. Semt pazarları arasında pazar sonrası bizi en çok yoran Eşrefpaşa oluyor. Ağaçların oyuklarına domates patates dökülmüş halde buluyoruz. Tek tek onları ayıklıyoruz. Geçen gün 13 ton yiyecek topladık.”