Seferihisar Çocuk Belediyesi Tiyatrosu, çocukların haklarına pandomim gösterisiyle dikkat çekti. Çocukların sessiz çığlığı olmanın amaçlandığı gösteride, daha barışcıl bir dünya vurgusu yapıldı.

gokce-adarSeferihisar Çocuk Belediyesi Tiyatrosu, çocuk haklarına dikkat çekti. Tiyatro Yönetmeni Vedat Murat Güzel'in yönetiminde pandomim kıyafetleriyle İzmir Saat Kulesi'ne yürüyen çocuklar, "Çocuk Aklı Değil Çocuk Hakkı" şeklinde sloganlar attı. Tiyatro Yönetmeni Vedat Murat Güzel'in yönetimiyle Konak SGK önünden Konak Saat Kulesi'ne yürüyen Seferihisarlı çocuklar, yüzlerindeki makyaj ve kıyafetleriyle dikkat çekti.

pandomim

Yaşanası bir dünya için


Tiyatro Yönetmeni Vedat Murat Güzel, "Çocuklarımız için pandomim çalışması ile İzmir'de bir araya geldik. Çocukların da hakları olduğunu hatırlatmak için buradayız. Çocukların daha yaşanası bir dünyada, daha özgürce yaşamalarını istiyoruz. Bunun için İzmir Saat Kulesi'nden dünyaya sesleniyoruz. Pandomim gösterisi ile sessiz çığlıklar üretiyoruz” diye konuştu. Daha önceki yıllarda da benzer etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Güzel, pandomim sanatını kullanarak daha barışçıl bir dünya için farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız geleceğimiz onların hakları var ve bunu hatırlatıp uygulamak bizlerin görevi. Herkesi çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalara destek vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Seferihisar'dan aileleri ile birlikte gelen çocuklar ise mutlu olduklarını ve çok eğlendiklerini dile getirdi.