Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş.’nin 5 yıllık ihalesini kazanan ECON Medya İletişim, bir ay önce işe aldığı işçileri pandemi nedeniyle küçülmeye gideceklerini gerekçe göstererek ücretsiz izne çıkardı. İşe girmeden önce vapurlarda çalışmak için gerekli olan ‘gemi adamlığı’ eğitimi için sözleşme ve senet imzalatılan işçiler, mağduriyetlerini dile getirdi. İşveren tarafından personele resmi tebligat yapılmadığı ve ücretsiz izne çıkarılacak işçilerin bir listesinin oluşturulduğunu dile getiren Burak Ulu, “20 gün önce bir eğitim ve belge aldık. O belge olmadan İZDENİZ vapurlarında çalışamıyoruz. O belgeyi almamız için kursa tabi tutulduk. O kurs ücreti de 2 bin 600 liraydı. İnsanlar çalışamadıkları için ücreti ödeyemediler. Bu parayı 13 aya böldüler ve aylık maaşımızdan 200 lira kesilerek ödemek şeklinde senet imzalattılar. Ama daha 1 ay olmadan işten çıkarıldık. Ücretsiz izne çıkabilir belgesi falan da imzalamadık. Hiçbir şekilde devletten destek alamıyoruz, pandemi desteklerinden yararlanamıyoruz” diye konuştu. Ulu, 25 çalışanın eğitim ücretinin tamamını ödeyerek senetlerini aldığını ve istifa ettiğini belirtti.

İhtarname gönderdiler

ECON Medya İletişim şirketine ihtarname gönderen işçiler, söz konusu ihtarnamede şu uyarıyı yaptı: “Ücretsiz izne çıkartıldığımız sözlü olarak söylenmiş ise de tarafımıza herhangi bir belge verilmemiş, ücretsiz izin maaş desteğinden yararlanamayacağımız bildirilmiştir. Ücretsiz izin maaş desteğinden yararlanamayacak şekilde ücretsiz izne çıkarılmayı kabul etmiyoruz.

Yine ücretsiz izne çıkarılacak işçilerin ne şekilde belirlendiği de tarafımıza açıklanmamış olmakla bu şekilde yapılan ayrımcılık sebebi ile tazminat talep etme hakkımızı saklı tutuyoruz.

Açıklanan nedenlerle telgrafın elinize geçtiği gün mesai bitimine kadar çalışacağımız yer ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesini, aksi halde uğrayacağımız hak kayıplarının tarafınızdan tazmininin talep edileceği hususunda bilgi edilmenizi ihtaren bildiririz.”

İşçilere 2 bin 600 lira maaş veren şirket, aynı fiyata eğitim almaları için sözleşme imzalatarak bu ücretin tamamını aylık 200 liralık taksitlerle maaşlarından kesmek için sözleşme imzalatmış. Sözleşmenin ilgili maddesi şöyle: “…-… tarihleri arasında işveren nezdinde gemi adamlığı eğitimi verilecektir. Eğitim ücreti 2.600 TL’dir. İşbu eğitim ücreti 13 ay boyunca 200 TL olmak üzere personelin ücretinden kesilecektir.” 

Borçlandırıldılar

Şirket tarafından işçilere mizalatılan sözlemenin ilgili maddesi şu şekilde: “Personel çalışmaya başladığı tarihten itibaren 1 yıl içerisinde herhangi bir nedenle iş sözleşmesini feshederse veya çalışmaya başladığı tarihten itibaren 1 yıl içerisinde iş sözleşmesinin 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 17’nci maddesi uyarınca işverenin feshine yol açarsa veya 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesi uyarınca işverene haklı nedenle derhal fesih hakkı veren herhangi bir nedenle iş sözleşmesinin bildirimsiz feshine sebebiyet verirse, bu süre içerisinde yukarıda bahsi geçen eğitim dahil olmak üzere işveren tarafından verilmiş olan gerek kurum içi gerekse kurum dışı, gerek yurt içi gerekse yurt dışı eğitim harcamalarından sayılan ve eğitim programı için harcanan eğitmen ücreti, eğitmen masrafları, eğitim dokümanları için harcanan ve benzeri masrafların kişi başına düşen miktarını hiçbir itirazı olmaksızın nakden ve defaten işverene ödemeyi ve bu konuda hiçbir itirazının olmayacağını, bu konuda işveren nezdindeki her türlü hak ve alacaklarından işverenden takas ve mahsup yapabileceğini peşinen kabul ve taahhüt etmiştir.”