Haber/ Didar DEMİRCİ

DİSK’e bağlı Emekli Sen Ege Bölge Temsilciliği, Konak eski Sümerbank önünde toplanarak, fahiş fiyatlar ve gelir adaletsizliğine dikkat çekerek basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak okudu. Öte yandan basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam ve HDP parti temsilcileri katıldı.

Emekli Sen’in kapatılma kararının İstinaf Mahkemesi’nde onandığını dile getiren Özkaynak, “Tam da bu nedenle bizler, bugün bir kez daha bir arada, omuz omuza, güçlü ve kararlı bir şekilde dimdik ayaktayız. Mahkemenin almış olduğu bu karar politiktir. Milyonlarca emeklinin bir araya gelerek haklarını talep etmesinden duyulan müthiş bir korkunun ürünüdür. Bu karar çağ dışı bu zihniyetin zorbalığın bir yansımasıdır. Varsın onlar DİSK Emekli Sen’i sendika olarak tanımasın; Türki halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır” diye konuştu.

“GEÇİNEMİYORUZ”

Temel gıdaya 10 yılda gelen zamlara dikkat çeken ve maaşların eridiğini dile getiren Özkaynak, AKP iktidarına eleştirilerini sıraladı. Özkaynak, “AKP iktidarı, sarayda oturanlar ve onların yandaşları halkımızın nasıl geçindiğini bilmiyorlar. Daha dün Cumhurbaşkanı gitti bir marketten alışveriş yaptı. ‘Fiyatlar normal’ diyor. Size göre normal. Bunların geçim sıkıntısı yok ki… yandaşlarına 3-5 maaş veriyor ama bir emekliye bin lira ile 2 bin 800 lira arasında maaş veriyor. Hangimiz bu parayla geçinebiliyoruz” dedi.

“MUTFAKTAKİ YANGINLA GİDECEKSİNİZ”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, “Örgütlenmeden korktukları kadar sokaktan korktuğu kadar hiç kimseden korkmuyorlar. Seçim zamanında emeklilerden oy almak için kapı kapı gezenler örgütlenmenin önüne engel koymaya çalışıyor. Siz engel koysanız da örgütlenecekler. Bu iktidara kırmızı kartı hep birlikte gösterecekler. Bu ülkede kendi yurdunda yurtsuz kalan öğrenciler, emek harcamış olanlar bin 500 lira ile geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Gözün gördüğü gerçekliği cebin hissettiği yokluğu hiç kimse görmezden gelemez. Mutfaktaki yangınla geldiniz, mutfaktaki yangınla gideceksiniz” diye konuştu.