Özkanlar pazarı esnafı birkez daha belediye önünde eylem yaptı.Ocak ayı başında kaldırılan Özkanlar Pazaryeri için alternatif bir alan verilmemesi, pazar esnafı ve vatandaşları mağdur ediyor.

Bayraklı Belediyesi tarafından mahkeme kararı ile kapatılan Özkanlar Pazaryeri'nde çalışan esnafın eylemleri devam ediyor. Konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine taşıyan pazarcılar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan sorunlarının çözülmesi için söz aldığını öne sürmüştü.Pazarın kapatılmasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen yeni bir pazar yerinin gösterilmemesi üzerine esnaf bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaparak verilen sözlerin tutulmasını istediler. Açıklamada 'Özkanlar Pazarı Bizimdir', 'Özkanlar Pazarına Sahip Çık' ve 'Hak Hukuk Adalet Hani Nerede' yazılı dövizler açıldı.

Burada pazarcı esnafı tarafından yapılan açıklamada "Pazarlardan ekmeğimizi toplayan insanlarız. Hiç bir gerekçe gösterilmeden pazar yerimizi aldılar. Şimdi de belediye başkanlarının arasından siyasi sorunlardan dolayı mağduriyet yaşıyoruz. Hiç bir yetkili sorunumuzu dikkate almıyor ve bize çözüm sunmuyor. Bunlardan biri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dur. Bize yer gösterilene kadar eylemlerimiz devam edecek. Daha fazla mağduriyet yaşamak istemiyoruz". denildi.Özkanlar Pazarı esnafı pazartesi günü bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapacak.

Ne olmuştu?


İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Özkanlar Pazaryeri’nin, Danıştay tarafından kaldırılmasına karar verilmesinin ardından Özkanlar Pazarı, Ocak ayının başında son kez kendi yerinde açılmıştı.Karayolları Genel Müdürlüğü Özkanlar Pazaryerini Bornova sınırları içinde bulunan viyadük altlarına taşımasını talep etmiş.Ancak bu talep Bornovalı pazarcılar tarafından kabul edilmelmeşti.