gercekizmir.com internet sitesinin haberine göre Özkanlar Pazaryeri konusu Ankara’ya taşındı. Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Erişen ve beraberindeki isimler CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede İzmir’den 2 vekil de yer aldı.

İzmir'de 30 yıldır kurulan Bayraklı Özkanlar Pazaryeri'nde açılan davanın Danıştay tarafından onanmasının ardından patlak veren yeni yer krizinde çözüm bulunamadı. Kriz sürerken, İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen ve beraberindeki yöneticiler ile pazarcı esnafından temsilciler Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ali Yiğit de yer aldı.

Kılıçdaroğlu devrede


Gerçekizmir’in haberine göre heyet, yaşadıkları mağduriyeti Kılıçdaroğlu’na anlattı. Sıkıntılarının giderilmesini CHP Lideri’nden talep ettiler. Pazarcılar Kılıçdaroğlu’ndan yeni bir yer talebinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun konuyla yakından ilgileneceğini söylediği, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’la sıkıntının çözümü noktasında görüşeceğini, çözüm talebini Karabağ’a ileteceğini söylediği öğrenildi.

Ne olmuştu?


Bayraklı'nın Özkanlar semtinde 30 yıldır her cumartesi günü sokak aralarında kurulan semt pazarı, bu bölgede oturan bazı vatandaşların kaldırılması için açtıkları davanın lehlerine sonuçlanması ve Danıştay tarafından onanması, ayrıca pazarın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere de uymaması nedeniyle en son geçen 30 Aralık'ta kuruldu. 780 tezgahın yer aldığı pazar için Bayraklı Belediyesi ve pazarcılar yer arayışına girdi. Bu kapsamda Bornova Belediyesi’nden, Kazım Dirik Mahallesi’nde bulunan viyadüğün altındaki alan istendi. Ancak Bornova Belediyesi, o talebe Karayolları Kanunu’nun 8’inci maddesini hatırlatarak olumsuz görüş bildirdi. Kanunun 8’inci maddesine göre, viyadük altlarına ticaret tesisi kurulması ve işletilmesi, her türlü ticaret yapılması ve benzeri faaliyetlerde bulunulmasının yasak olduğu kaydedildi. Bornova Belediyesi yetkilileri, kendilerinin de daha önce pazaryeri olarak kullanılmak üzere istediği viyadük altlarının, kanunda yer alan maddeler gerekçe gösterilerek reddedildiğini hatırlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada çözümün adresi olarak Bayraklı Belediyesi'ni göstermişti.