İzmir'in Bayraklı ilçesinde kurulan ve Danıştay kararıyla kapatılan Özkanlar Pazaryeri'nin esnafı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın, katıldığı bir televizyon programında kendileri hakkında, "Bunlar esnaf değil" dediğini belirterek, belediye binasına yürüdü.

Bayraklı ilçesinde uzun yıllardır kurulan Özkanlar Pazaryeri, bölgede oturan bazı vatandaşların kaldırılması için açtığı davayı kazanmaları ve Danıştay 8'inci Dairesi'nin de kararı onamasının ardından, yaklşaık 11 ay önce kaldırıldı. Kendilerine yeni yer tahsis edilmesini isteyen pazaryeri esnafı, o günden bu yana defalarca eylem yapıp, yürüyüş düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İzmir Valiliği ile defalarca görüşmeler yapan esnaf sonuç alamadı.



Son olarak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın, dün (pazar) katıldığı bir televizyon programında, kendileri hakkında, "Bunlar esnaf değil" dediğini belirten Özkanlar Pazaryeri esnafı bu söze tepki gösterdi. Pazaryeri esnafı Karabağ'ın bu sözlerine tepki göstermek amacıyla bugün öğlende, Bayraklı Sevgi Yolu'nda bir araya geldi. Buradan belediyeye yürüyen yaklaşık 200 kişi, "Hasan Karabağ istifa", "Bayraklı'yı bitirdin, İzmir'e dokunma", "Verilen sözler hani nerede" sloganları attı. Belediyenin önüne gelen esnaf, Karabağ'la görüşmek istedi. Belediye binası önünde güvenlik önlemi alan polis ile esnaf arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Özkanlar Pazaryeri Platformu sözcüsü Faysal Acar, esnaftaki hiçkimsenin amacının siyaset olmadığını dile getirerek, "Bizlerin esnaf olmadığını söyleyen Karabağ'a karşı bugün vergi levhalarımızla buradayız. Buradaki herkes Özkanlar esnafıdır. Bizler aylardır sadece ve sadece ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Hiçbir partinin alacağı oyla ilgilenmiyoruz" dedi. DHA