DİSK Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, Türkiye genelinde 6 bin 700 güvenlik emekçisinin çalışma kartlarının iptal edildiğini, soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle personele bilgi de verilmediğini söyledi.

Haber / Umut KARAKOYUN

İçişleri Bakanlığı tarafından çalışma izni verilen özel güvenlik personeli, kartlarının iptal edilmesinin şokunu yaşıyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan'ın iddiasına göre, Türkiye genelinde 6 bin 700 personelin kartı iptal edildi. Özel güvenlik elemanları, kartlarının iptal edilme gerekçelerini ise bilmiyor. Aslan'ın iddiasına göre, kartları iptal edilenlere soruşturmanın gizliliği' açısından bilgi verilmiyor. Bu yöntemle personelin iş güvencesinin tamamen ortadan kaldırıldığını söyleyen Serdar Aslan, ciddi bir mağduriyetin yaratıldığını belirtti. Güvenlik personelinin yaşadığı sorun karışında başvuru yapılabileceği bir mercinin de bulunmadığını ifade eden Aslan, çoğu emekçinin kartlarının iptal edildiğini emniyetten gelen telefonlar ile öğrendiklerini söyledi. Aynı şekilde kamu emekçilerinin de zor günler geçirdiğini vurgulayan Aslan, Kanun Hükümde Kararnamelerin (KHK) kaldırılmasını istedi. İnsanların iş güvencelerine kavuşmasının öncelikli talepleri arasında olduğunu kaydeden Aslan, özel güvenlik iş kolunda çalışanların açlığa mahkum edildiğini savundu.

MANİSA'DAN BİN 500 İPTAL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı olan Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüklerini ve yaşanan sorunları aktardıklarını açıklayan Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, ciddi mağduriyetlerin yaşandığını belirterek, Müezzinoğlu'na bu sorunun biran önce aşılması gerektiğini söylediklerini ayrıca bu insanların en azından haklarını arayacakları bir mercinin olması gerektiğine dair görüşlerini ilettiklerini dile getirdi. Aslan; “KHK'lar kaldırılmadığı sürece, OHAL devam ettiği müddetçe bu tür sorunlar yaşanacak. Güvenlik iş kolunda çalışanlar, dışarıda bir kavgaya dahi karışsa çalışma izni iptal ediliyor” dedi. Kart iptallerinden en dikkat çeken detay ise Manisa'daki bir güvenlik şirketi kursuna gidenlerin karşılaştığı sorun oldu. Kurstan belge alan bin 500 kişinin kartı iptal edildi. Aslan şunları söyledi: “KHK'ların kaldırılması ve özel güvenlik emekçilerinin tekrar çalışabilir izinlerinin verilmesini istiyoruz. Ortada suç varsa, bu kişiler yargılansın ve yargılama sonunda karar verilsin. Ama OHAL kapsamında gizlilik soruşturması dedikleri şey, özellikle bizim iş kolumuzda ciddi mağduriyetler yaratmakta. Bunun biran önce giderilmesini istiyoruz.”