Haber/ Özge GÜNERKEN

İzmir’de sokak hayvanları için uzun soluklu projeler hayata geçiren Özdilek İzmir AVM, “hayvan dostu kurum” unvanının hakkını veriyor. Özdilek AVM, Hayvan Hakları Federasyonu- HAYTAP ile birlikte hem farkındalık çalışmalarına imza atıyor hem de sokak hayvanlarını doyuruyor.

6 yıldır AVM restoranlarındaki yemek atıklarını ve ekmekleri sokak hayvanları için özenle ayrıştırıp, temizleyen ve gönüllülerle paylaşan Özdilek sayesinde, bugüne dek binlerce canın karnının doyduğunu söyleyen HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Bunun yanı sıra Özdilek AVM, her sene HAYTAP takvimlerini sosyal sorumluluk projesi kapsamında satın alıyor ve dağıtıyor. Bu yolla hem federasyonumuzun projelerine destek sağlanıyor hem de takvimleri alan kişilerde farkındalık yaratılıyor. Geçtiğimiz günlerde de AVM müdürümüz Tolga Vardar ve Halkla ilişkiler Sorumlusu Semra Yıldız ile takvimleri tanıttık. Son derece keyifli bir gündü” dedi.

İşbirliği çok önemli

Hayvanlarla ilgili çalışmalarda STK’ların ve bireysel çabaların yanı sıra kurumların da desteğinin çok önemli ve değerli olduğunun altını çizen HAYTAP Temsilcisi Önder, “Kurumlar bizlere el verdikçe, yapılan çalışmaların da kapsamı genişliyor. Başka kurumlar da mutlaka Özdilek AVM’yi örnek almalı. Çünkü Özdilek sadece yemek desteği vermekle kalmıyor, hemen her alanda hayvan dostu bir kurum olduğunu da gösteriyor. Mesela geçen sene bahçelerine sığınan kurt kırmasını da sahiplenmiş ve ona bir kulübe yapmışlardı. İyi ki varlar. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.