Geçen yıl kasım ayında juvenil miyelomonositik lösemi (JMML) teşhisi konulan ve sağlığına kavuşması için ilik nakli tek çare olan 4 yaşındaki Öykü Arin'e annesinden ilik nakli yapıldı.

4 yaşındaki lösmei hastası Öykü Arin'e kasım ayında löseminin az bilinen bir türü olan Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) Lösemi tanısı konuldu. Uzun bir süredir %100 uyumlu ilik aranan küçük kızın donör arayışı birçok lösemi hastasına da umut oldu. Öykü Arin'e uygun donör bulunamayınca annesinden %50 uyumlu ilik nakli yapıldı. Dün gerçekleştirilen ameliyatla küçük kızın iyileşmesi bekleniyor.

Anne Eylem Şen Öykü Arin ile ilgili yaptığı açıklamada "Nakil tamamlandı. Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip iliklerinde yeşerecek. Graft Versus Host,uyum mücadelesi sürecinde kalan JMML hücreleri varsa onların bertaraf edileceğine eminim. Asıl mücadele şimdi başlıyor." ifadelerini kullandı. Öykü Arin için %100 uyumlu ilik nakli için kampanya devam ediyor. Sanatçı Haluk Levent 23 Nisan tarihinde Antalya'da bir konser düzenleyerek bağış kampanyasına destek verecek.