Örnekköy'de geçen yaz ard arda çıkan yangınlarda zarar gören ve rant peşinde olanlar tarafından bilerek yakıldığı iddia edilen 10 hektarlık orman alanı yeniden ağaçlandırılmaya başlandı
Örnekköy Sancaklı Mahallesi civarındaki ormanlık alanda geçen yıl Temmuz ve Ağustos aylarında çıkan yangınlarda zarar gören 10 hektarlık alanın yeniden ağaçlandırılmasına başlandı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, bir daha yeşermesi mümkün olmayan çam ağaçlarından temizlediği bölgeyi önce dikime hazır hale getirdi, ardından fidan dikim çalışmalarına başlandı.
Sancaklı Mahallesi yakınlarında, konut yerleşimine çok yakın olan ormanlık alandaki ilk yangın 14 Temmuz'da başlamış, üç saatte kontrol altına alınabilen yangın 5 hektarlık ormanı kül etmişti. Aynı bölgede 8 Ağustos 2017 tarihinde de yangın çıkmış, bu yangın da ormanlık ve makilik 5 hektarlık alanı tahrip etmişti. Aynı bölgede birbiri ardınca çıkan yangınların ardından, İzmirliler arasında, "Bölge yapılaşmaya çok uygun, rant peşinde olanların gözü bu arazide. Birilerine peşkeş çekilecek" söylentileri yayılmıştı.

KİMSEYE VERMEYİZ


Bu söylentilerle ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bir açıklama yapmış, "Yangınların yüzde 87’si insanlardan kaynaklanıyor. Bu bizi çok üzüyor. Yanan alanlardan bir metrekare bile başka maksatla vermedik. Bir yıl zarfında yanan alan ağaçlandırılacak. Yakmak suretiyle para elde etmeye çalışanların da önüne geçilmiş oldu. ‘Yakılıyor, peşkeş çekilecek’ yazıları doğru değil” diye konuşmuştu.