Ordu'nun Ünye İlçesi'nde şiddetli yağışların meydana getirdiği taşkın sonucu köprüler yıkıldı. Karadeniz Sahil Yolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Vatandaşlar mahsur kaldı. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz "7 ilçemizde ciddi şekilde afet var" dedi.



ÜNYE'DE KÖPRÜ ÇÖKTÜ, KARADENİZ SAHİL YOLU TRAFİĞE KAPANDI


Ordu'nun Ünye ilçesinde Cevizdere Deresi'nin su seviyesinin yükselip taşması üzerine Karadeniz Sahil Yolu polis ekipleri tarafından tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatıldı. Yaklaşık yarım saat sonra ise köprü kısmen çöktü. Bölgede güvenlik tedbirleri alındı. Karadeniz Sahil Yolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Ayrıca Ünye ilçesinde toplamda 4 köprünün sel nedeniyle çöktüğü belirtildi. Öte yandan Cevizdere mevkiinde işyerlerinin çatılarında mahsur kalan vatandaşlar için Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın helikopteri bölgede keşif uçuşu yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI ENVER YILMAZ'DAN AÇIKLAMA


Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz: 7 ilçemizde ciddi şekilde afet var. AFAD gece 12'ye kadar devam edeceğini söyledi. Karadeniz Sahil Yolu'nda bir köprü yıkıldı. 8'e yakın köprü yıkıldı şu ana kadar. AFAD uyardığı için tedbir aldık ama köprülerin yıkılması öngörülmedik şeyler. Mahsur 165 vatandaşımızı helikopterlerle kurtarıyoruz. En ağır Çaybaşı ve Perşembe ilçelerinde.


ORDU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Ordu Valiliği: Metrekareye yer yer yaklaşık 80 kg yağışın düştüğü Perşembe, Fatsa ve Ünye'de çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması yaşandı.

FATSA'DA SAĞANAK; OSB SU ALTINDA


Ordu'nun Fatsa ilçesinde, etkili olan sağanakla Organize Sanayi Bölgesi su altında kaldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde dün gece başlayan sağanak, su baskınlarına yol açtı. Şiddetli yağmur nedeniyle Konakbaşı Mahallesi'ndeki Fatsa Organize Sanayi Bölgesi su altında kaldı. Bölgede caddeler nehre dönerken, bazı fabrikaları da su bastı. Öte yandan yağmur Bolaman, Yalıköy, Perşembe Kırlı bölgelerinde de etkili oldu. Bölgede küçük çaplı heyelanlar meydana gelirken, dereler de taştı.


DERE TAŞTI ARAÇLAR VE YOLLAR HASAR GÖRDÜ


Ordu'nun Fatsa ilçesi Yalıköy Mahallesi'nde sağanak sonrası Cinli Deresi taştı. Taşkın nedeniyle park halindeki yaklaşık 10 araç su altında kaldı. Sular, moloz ve ağaç parçalarını sürükledi. Bölgedeki bazı ev ve işyerlerinin bodrum ve giriş katlarını su bastı. Yollarda çökmeler meydana geldi, bazı araçlarda selin taşıdığı taş ve moloz parçaları nedeniyle hasar oluştu. Karayolları ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı.


MAHSUR KALAN 3 KİŞİ KEPÇEYLE KURTARILDI


Ünye ilçesi Cevizdere Mahallesi'nde Cevizdere'nin taşması sonucu sel suları bölgeye kapladı. Sel suları nedeniyle iki katlı evlerinde mahsur kalan 1'i kadın 3 kişi yardım istedi. Olay yerine gelen belediye ekipleri kurtarma çalışması yaptı. Bir kepçe yardımıyla 3 kişi balkondan alınarak yüksek bir yere götürüldü. Ayrıca Cevizdere üzerinde bulunan beton bir köprü de sel suları nedeniyle çöktü. Cevizdere mevkiinde sel suları nedeniyle yıkılan köprüye yaklaşık 100 metre uzaklıkta işyerlerinde bazı vatandaşların mahsur kaldıkları belirtildi. İşlerlerinin çatılarına çıkıp yardım isteyen vatandaşlar için AFAD ve jandama ekipleri kurtarma çalışması başlattı.

İŞÇİYİ KUCAĞINDA TAŞIDI


Ayrıca Fatsa ilçesinde güneydoğu bölgesinden gelen mevsimlik fındık işçilerinin bulunduğu çadırların bulunduğu bölgeyi de sel suları bastı. Çadırlarda mahsur kalan işçiler jandarma tarafından kurtarıldı. Bir jandarma suda mahsur kalan bir fındık işçisini kucağında taşıyarak kurtardı. DHA