Açıklamaları üzerine Wuhan’daki ölü sayısının güncellenerek yüzde 50 artmasına Twitter’dan değinen Trump, “Çin, ‘Görünmez Düşman’dan kaynaklanan ölümlerin sayısını iki katına çıkaran bir açıklamada bulundu. Aslında ölümler bundan çok daha yüksek ve ABD'den de çok yüksek. ABD, Çin'in yanına bile yaklaşamaz” ifadelerini kullandı.

NORMALE DÖNÜŞ PLANI

Trump, corona virüsü salgını nedeniyle duran ekonomik faaliyetlerin yeniden başlatılması için eyalet valilerince izlenebilecek sürece dair planını da açıkladı. Trump’ın basın toplantısıyla halka açıkladığı tavsiye niteliğindeki plan, eyaletlerde ekonomilerin üç aşamalı olarak yeniden faaliyete geçirilmesini öngörüyor.

Esnek yapıdaki plana göre, ilk aşamada yoğun test imkanının olduğu ve 14 günlük süre içinde vaka sayısında azalma eğiliminin görüldüğü eyaletlerde faaliyetler kısmi olarak yeniden başlayabilecek.

DSÖ: ANTİKOR YÜZDESİ DÜŞÜK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) corona virüsü tedavisi ile ilgili uyarı niteliğinde bir açıklamada bulundu. DSÖ adına konuşan Mike Ryan, iyileşen hastalarının kanlarında ürettikleri antikorların corona virüsüne karşı koruyup korumadığına ilişkin kesin bir fikirleri olmadığını belirtti.