Turgutlu'da hayata geçirilen 'Benim de okulum var' projesi ile onlarca kedi ve köpek yeni yuvalarına kavuştu. Şimdi canlar, okulların açılıp öğrenci dostlarına kavuşmayı bekliyor.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Turgutlu Kaymakamlığı önderliğinde, Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği (Turhakder) yürütücülüğü, Turgutlu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteği ve birçok firmanın da sponsorluğu ile hayata geçirilen “Benim de okulum var” adlı proje ile sahipsiz kedi ve köpekler, okul bahçelerinde öğrencilerin sorumluluğunda ve öğretmenlerin gözetiminde bakılmaya başlandı. Proje kapsamında şu ana kadar 8 köpek barınaktan yeni evleri olan okullarına kavuştu. Fiziksel koşulları uygun olmayan okullar ise kedi sahiplendi. Proje kapsamında okullara canlar için özel kulübeler gönderildi ve sahiplenilen hayvanların yaşayacakları ortam hazırlandı. Daha sonra dernek gönüllüleri, sosyal ve insanlarla uyumlu olan barınağa terk edilmiş canları belirleyerek onların okullarını belirledi.

turgutlu

DEVAMLILIK ÖNEMLİ


Turhakder Başkanı Seyhan Sallıtepe, “Yaz döneminde proje ekibiyle her hafta rutin ziyaretler yapıyoruz. Okulda müdürler var ve çalışan okul hizmetlileri var mama ve su işlemleri onlarda ancak mama takviyesi yapıyoruz düzenli olarak. Proje ekibimizde iki veteriner var. Her hafta yaptığımız ziyaretler kayıt altına alınıyor, rapor tutuluyor, sağlık durumları kontrol ediliyor. Ve şu an için gayet iyiler, mutlular. Okul bahçeleri çok geniş, koşup oynaşıyorlar. 8 köpek yuvalandı. Proje sayesinde barınaktan çıkarıldılar. Okullar açılana kadar sayı 10 olacak. Bazı okullarımız ise sadece kedi bakıyor, alanları uygun olmadığı için. Kendi baktıkları kediler vardı, birer tane de barınaktan verildi. Ve o okullar okul çevresinde köpek de bakıyorlar. Yerleri yok ama imkan yaratıyorlar” dedi. Bu tip projelerde devamlılığın büyük önem taşıdığını da vurgulayan Sallıtepe, “Biz her şeyi ince ince işliyoruz, yoksa projenin hüsran olmasını istemiyoruz. Gidip okula bırakmakla olmuyor. Sürekli ve düzenli kontrol edilmeli; bilgiler verilmeli” diye konuştu.