İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeni atanan okul müdürlerine yaptığı konuşmada, aranan yönetici olmak için iletişime açık olmaları gerektiğini söyleyerek "Kimseye dikte ile birşey yaptıramazsınız. İkna etmeli ve iletişim araçlarını iyi kullanmalısınız" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonu'nda eğitim yöneticisi Ozan Demiralp tarafından yeni atanan okul müdürlerine yönelik 'İnovatif Eğitim Liderliği' semineri verildi. Bir hafta boyunca İzmir'de görev yapan tüm eğitimcilere farklı konu başlıklarında verilecek eğitimlerin açılış töreninde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, toplumun geleceğinin emanet edildiği tüm eğitimcilerin ve okul müdürlerinin çok önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi. Okullarda insan inşa edildiğini söyleyen Yahşi, okul müdürlerine bazı tavsiyelerde bulundu. Müdür Yahşi şöyle konuştu: "Ben canlarımızı, evlatlarımızı teslim ettiğimiz okul müdürlerini çok önemsiyorum. Çünkü geleceğimizi size emanet ediyoruz. Akademik başarılarınız olsa da okullarda sevilen bir yönetici olmak için dikkat etmeniz gereken noktalar var. Aranan yönetici olmak için iletişime açık olmalısınız. Kimseye dikte ile birşey yaptıramazsınız. İkna etmeli ve iletişim araçlarını iyi kullanmalısınız. Okulun kapısındaki güvenlik görevlisinden müdür yardımcısına varana kadar herkese gereken önemi verin. Başarı için okuldaki öğretmenlere güzel bir atmosfer sunmalısınız. Öğrenciye yaklaşırken zekanızı değil kalbinizi dikkate alın. Çocukları iyi besleyebilmek için böyle seminerleri düzenlememiz lazım. Bu seminerlerin kalitesini arttıracağız ve tüm ilçelerde düzenlemeye devam edeceğiz."

"EĞİTİM HİZMET SEKTÖRÜNE DAHİL OLDU"


Okulların artık sosyal bir kurum olmaktan çıktığını ifade eden eğitim yöneticisi Ozan Demiralp, eğitimin artık bir hizmet sektörü olarak kabul edildiğini anlattı. Paydaşlara verilen hizmetin eğitimdeki başarıyı ortaya koyduğunu söyleyen Demiralp, "Velileri ve öğrencileri memnun etmekten yola çıkarak eğitimin paradigması da değişiyor. Artık hizmet sektörünün içindeyiz. Okul binaları sınıfların toplamından daha fazladır. Okul müdürleri bir işletme lideri gibidir. Okullarda meydana gelen kazalarda çocukların yüzde 90'ında kafa yaralanması oluyor. Çocuklar artık ellerini kullanmıyor ve düşmesini bile bilmiyor. Bizden hizmet bekleyen annelerin korumacılığı nedeniyle çocuklar bu şekilde büyüyor. Okul müdürleri kendilerine daha fazla sorumluluk düştüğünü bilerek önlemlerini arttırmalı" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Aslan ise konuşmasında mesleki gelişim akademisinin üçüncü yılında değişik konu başlıklarında eğitimlerine devam edeceklerini belirterek eğitime katılan okul yöneticilerine 30 saatlik hizmet içi eğitim sertifikası vereceklerini dile getirdi. DHA