İzmir'de, yaklaşan 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde okul formaları ve önlükler raflardaki yerini alırken, veliler ve öğrenciler de hazırlıklara şimdiden başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018- 2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre okullar, 17 Eylül 2018 tarihinde açılacak. Her yıl olduğu gibi öğrenciler sınıfları dolduracak. Okulların açılmasına kısa bir süre kalması nedeniyle öğrenciler ve veliler hazırlıklara şimdiden başladı. Okul kıyafeti satışı yapan mağazalar da yeni eğitim öğretim yılına hazırlandı. Okula yeni başlayacak olan öğrenciler, şimdiden velileri ile alışverişe çıktı. Her okulun farklı renklerde tercih ettiği okul kıyafetlerinden kısa kollu, yakalı tişort shirt 25 TL, uzun kollu kışlık kazak 35 TL, pantolonlar 45-50 TL, etekler ise 40 TL civarında fiyatlarla satışa sunuldu. Bazı okullarda hala kullanılan mavi önlük ise erkek öğrenciler için 40 TL, kız öğrenciler için 50 TL'den satılıyor.

İzmir'in Konak ilçesinde okul kıyafetleri satışı yapan 50 yaşındaki Cihat Şen, bayram sonrası okul alışverişi telaşının başladığını dile getirdi. İlkokul, ortaokul ve liselerde özellikle daha spor görünümlü olan yakalı tişortlerin tercih edildiğini belirten Şen, artık gömlek ve kravatın kalktığını hatırlattı. En fazla yoğunluğun okulların açılacağı hafta yaşanacağını belirten Şen, "Okullar açıldıktan sonraki hafta işler yüzde 20 oranında düşer. Ay sonuna kadar ise eksikler tamamlanır" dedi. DHA