İzmir'de beden öğretmenleri, Konya'da bir imam hatip öğretmeninin sosyal medyadaki çirkin paylaşımları sonrası sokağa çıktı. Öğretmenler, “Öğrencilerimiz onurumuzdur” mesajı verdi.

İzmir Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, Konak'taki Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplanarak, ülkemizde son günlerde bireyi ve toplumun bazı kesimlerini rencide eden, aşağılayan söylemlere; özellikle kızlara ve kadınlara yönelik yaşam şekilleri ve kıyafetleri nedeniyle artan şiddet, taciz ve tecavüz olaylarına tepki gösterdi. Konya'da imam hatip lisesinde görevli bir öğretmenin yaptığı çirkin paylaşımlar sonrası sokağa çıkan dernek üyeleri ellerinde “Öğrencilerimiz Onurumuzdur” yazılı pankartlar taşıdı. Öğretmenlerin eylemine Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş temsilcileri de katılarak destek verdi. Basın açıklamasını okuyan ve “İnsan için yapılan en büyük ve önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır” diyen İzmir Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Şemsi Ergir, beden eğitimi öğretmenlerinin sevdasının ders ve öğrenciler olduğunu, bu anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.


AHLAKSIZ BİR ŞARLATAN


Ergir sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya'da bir lisede felsefe öğretmeni kılığında, ahlaksızlığı dibe vurmuş, sapkın fikirli Ercan Harmancı bir şarlatandır. Bu sapık fikirli ahlaksız kişi okulları, beden eğitimi dersi ve koz öğrenciler üzerinden zina yuvası olarak göstermektedir. Beden eğitimi dersimizin en temel gereci olan eşofman üzerinden biz beden eğitimi öğretmenlerine, kız öğrencilerimize ve ailelerine, bırakın öğretmeni ben insanım diyen hiç kimsenin düşünemeyeceği ve ağzına alamayacağı sözleri sosyal medyada paylaşıyor. Okurken hepimizin utanç duyduğu, vicdanlarımızın sızladığı ve geleceğimiz olan genç kızlarımızın adına sonsuz üzüntü duyuyoruz.”
Ergir, beden eğitimi, resim ve müziğin gelişmiş ülkelerde en önemli dersler olduğunu altını çizerek, “Bu dersler öğrenciler için hayata eleştirel bakmasına, düşünmesine, araştırmasına ve sorgulamasına önem vererek yetişmesini sağlar. Yani biat anlayışı ve kültüründen uzaktır. Başta kız öğrencilerimiz olmak üzere ayrımsız bütün öğrencilerimiz, anneleri ve babaları tarafından biz öğretmenlere sonsuz bir güvenle teslim edilen kutsal emanetlerdir. Kendi çocuklarımız ne ise, öğrencilerimiz de o dur” dedi.