AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne daha önce AKP’de birçok görev alan ve 2015’te İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu atamasını protesto etmek isteyen öğrenciler üniversite önünde bir araya geldi.

“İntihalci rektör istemiyoruz”, “Üniversiteler bizimdir” , “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrenciler, Özgür üniversiteler yaratacaklarının altını çizdi. Boğaziçi Üniversitesi’ne İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve ODTÜ öğrencileri de destek verdi.


Öğrencilerden korkuyorlar

İstanbul Üniversitesi’nden bir öğrenci, “Bizim de Mahmut Ak gibi bir iletimiz var. Ama ODTÜ’de de, Boğaziçi’nde de direnişle kazanacağız. Üniversite hakkımızı elimizden alanlara cevabımızı o kapılardan atlayarak verdiysek o direnişimiz bugün Boğaziçi’nden Melih’i atacaktır. Direnişimiz ilmek ilmek büyüdü. Üniversiteler bilim isteyen, özgürlük isteyen öğrencilerindir; sizin devlet aklınızın değildir” dedi. ODTÜ Dayanışması’ndan başka bir öğrenci ise, “Buraya araba araba polis gelmesinin sebebi öğrencilerden korkmalarıdır” şeklinde konuştu.

İTÜ’den bir öğrenci ise, “Mücadeleniz mücadelemizdir. Metal işçilerinden, maden işçilerinden, baroların hürriyet mücadelesi, bunların hepsi hürriyet mücadelesidir. Dayanışmanızı selamlıyoruz, her daim yanınızdayız.”

Kampüse girmeleri engellenmek istendi

Basın açıklamasının ardından Kuzey Kampüsüne yürümek isteyen öğrencilere müdahalede bulunuldu. Tek tek kart göstererek girmeyi reddeden öğrenciler, özel güvenliğin engelleme girişimlerine rağmen Kuzey Kampüsüne girdi.

Kuzey Kampüsü'nde gerçekleştirilen forumun ardından öğrenciler, kayyum rektör Melih Bulu'nun Güney Kampüsü'ne geldiği duyumunu aldı. Güney Kampüsü'ne yürüyen öğrencilerin önüne polis barikatı kuruldu. Kitle, "Öğrenciye değil, kayyuma barikat" sloganlarıyla bekleyişlerine devam ediyor. (BirGün / Meral DANYILDIZ)