Kurban Bayramı boyunca Ege Bölgesi'nde 'el yaralanma vakalarında' nöbetçi hastane olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bu 4 günde, kurban kesimi sırasında ve et doğrarken yaralanan 163 kişi başvurdu. Parmak, el, el bileği ve kol kesilerinin çoğunlukta olduğu gözlenirken, et doğrayan kadınlardan da yaralananlar oldu.

Hastaneye Kurban Bayramı boyunca, kurban kesimi sırasında ve et doğrarken yaralanan 163 kişi tedavi için başvurdu. Sevk yoluyla gönderilenler ile kendi imkanlarıyla doğrudan hastaneye gelen acemi kasaplar, plastik cerrahi ve ortopedi kliniğinde tedavi edildi. Uzuv kopmalarının yanı sıra parmak, el, el bileği ve ön kol yaralanmalarının çoğunlukta olduğu vakalara, kalıcı hasar oluşmaması için acil müdahale edildi. Gündüz saatlerinde kurban kesimi yaralanması sebebiyle başvuranlar çoğunluktayken, akşamüstü ise et doğrama sırasında yaralanan ev hanımları hastaneye geldi.

'Profesyonellere bırakılmalı'

Kurban Bayramı'ndaki 4 günlük süre boyunca hastaneye toplamda 4 bin 194 kişinin müracaat ettiğini söyleyen İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Sorumlu Şefi Dr. Umut Payza, "Ben bayramın birinci gününden itibaren acil serviste nöbetçiydim. El cerrahisi tatil süresince bizde olduğu için diğer hastaneler vakaları görse de bize yönlendirdi. 163 hastanın çoğu kasap değildi. Kurban kesebileceklerini düşünen vatandaşlardı. Bizler kesimin profesyonellere bırakılmasını öneriyoruz. Özellikle büyükbaş hayvanlarda sıkıntı yaşandığını gördük" dedi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz de, "Hastanemiz diğer zamanlarda olduğu gibi Kurban Bayramı süresince de gerek 112 sevki ile gerekse de kendi imkanlarıyla hastanemize müracaat eden vakalara, tüm uzmanlık dallarında acil sağlık hizmeti sunumu olan, 3'ncü basamak acil servis hizmeti verdi. Bayram tatili süresince tüm vakalara zamanında müdahale ederek, sorunsuz bir bayram sürecini atlattık. Tüm ekip olarak her branşımız bu sürece hazırdı" dedi. Başhekim Prof. Dr. Gürbüz, Acil Servis Sorumlu Şefi Dr. Umut Payza'yı, acil vakalara zamanında müdahale edildiği için tebrik etti. (DHA)