Güzelbahçe Belediyesi'nin katkılarıyla yapımı iki ay önce tamamlanan Urla Devlet Hastanesi Güzelbahçe Semt polikliniği gelen tepkiler üzerine sessiz sedasız hizmete açıldı.

ENGİNYapımı Güzelbahçe Belediyesi ve Urla İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle tamamlanan ve ilçe halkının talebine rağmen tamamlandığı halde iki ay hizmete açılmayan Güzelbahçe Semt Polikliniği tepkilerin artması üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından törensiz açıldı. Hizmet binası Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin çabasıyla sağlanan ve iç donanımı için belediye tarafından 2 milyon liralık harcama yapılan Güzelbahçe Semt Polikliniği'nin açılışı hizmet vermeye hazır olduğu halde Sağlık Bakanlığı tarafından iki ay boyunca geciktirildi. O günlerde 9 Eylül Gazetesi'ne açıklama yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, halkın sağlık hizmeti almak için Urla'ya ya da Dokuz Eylül Hastanesi'ne gitmek istemediğini belirterek şöyle demişti: "Güzelbahçe’de çoktandır bütün fonksiyonlarıyla hizmet verecek bir hastane projemiz mevcuttu. Urla Devlet Hastanesi’nin başhekimi şu an bir hastane olmayacağını ama bir poliklinik açılabileceğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun katkılarıyla yapılan kültür merkezimizin altındaki 550 metrekarelik iki bağımsız bölümü bu hizmet için ayırdık. Bedelsiz ve on yıl süreli olarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ettik. Yaptığımız protokole göre sabit poliklinik bölümlerini ve inşaat bölümlerini belediyemiz yaptı. Urla Devlet Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğü de sorumluluğu dahilindeki faaliyetleri bitirdi. Seçimlerden önce açılacak dendi, açılmadı.”

HALK MEMNUN


Polikliniğin iki gün önce sessizce hizmete açılması Güzelbahçe halkını çok mutlu etti. Urla Devlet Hastanesi de, Urla'da tedavi görmek isteyen hastaları semt polikliniğine yönlendirmeye başladı. Dün görüştüğümüz vatandaşlardan 72 yaşındaki Esma Özsoy, böbrek hastası olduğunu belirterek, "Bu halimde haftanın birkaç günü Urla Devlet Hastanesi'ne gitmek bana çok zor geliyordu. Şimdi sağlık hizmeti ayağımın dibinde, 10 dakikada ulaşabiliyorum. Çok memnunum" dedi.Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, açılıştan sonra polikliniğe giderek, hem sağlık çalışanlarına başarılar diledi hem de sağlık hizmeti alan vatandaşlar ile görüştü. Başkan İnce, "İlçemizin en önemli sorunlarından birini çözebildiğimiz için çok mutluyum. Halkımız sağlık hizmeti için Urla'ya ya da Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmekten kurtuldu" dedi.

Bu sayı yetmiyordu


Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adıgüzel Demirel, “Yarımadada bölge hastanesi olarak hizmet verdiklerini belirterek, “Hastalarımızın çoğu Urla dışından geliyor. Karaburun, Mordoğan, Seferihisar, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova bölgesinden hastalarımız hastanemizi tercih ediyor. Hastanedeki poliklinik sayımızı 50'ye çıkardık ancak bu sayı bize yetmiyordu" dedi.

Acil servisi de var


Semt Polikliniği'nde dahiliye, genel cerrahi, ortopedi ve travmatoloji, psikiyatri, KBB, göz, radyoloji gibi branşlarda hasta kabul edeceklerini belirten Op. Dr. Demirel, “Bu branşların yanı sıra burada küçük acil müdahalelerin yapılacağı bir acil servis bulunacak. Ateş, mide bulantısı gibi rahatsızlıklara müdahaleler yapılacak" diye konuştu.